Een NS-sprinter in de spoortunnel in Barendrecht

Verkeersleidingspost Barendrecht mogelijk naar nieuwe locatie

De gemeente Barendrecht wil woningen bouwen tegenover het station van de Zuid-Hollandse plaats. Nu onderzoekt de gemeente of een alternatieve locatie voor een nieuwe verkeersleidingspost mogelijk is. De gemeente Barendrecht heeft ProRail gevraagd om mee te kijken of een alternatieve locatie (Gebroken Meeldijk) een optie is.

ProRail zegt mee te gaan in het nadrukkelijke verzoek van de gemeente Barendrecht. “We snappen namelijk de wens om woningen te bouwen. Maar het heeft voor ProRail wel vervelende consequenties. Het onderzoeken van de andere locatie kost tijd en de opgelopen vertraging levert onzekerheid op bij onze medewerkers.”

Samenvoegen

Op de nieuwe verkeersleidingspost in Barendrecht zouden de posten van Rotterdam en Kijfhoek samengevoegd worden. Ook de incidentenbestrijders krijgen een plek in het nieuwe gebouw. Onze medewerkers zullen nu langer in onzekerheid zitten. Sommigen van hen stemden persoonlijke plannen al af rond deze verhuizing.

De spoorwegbeheerder zegt met de gemeente in overleg te zijn om tot een goede oplossing te komen. “We gaan ervan uit dat er een volwaardig alternatief op de locatie vlakbij het station te realiseren is. Er zijn belangrijke voorwaarden voor de locatie en inrichting opgesteld. Deze blijven van kracht en dienen nog steeds als uitgangspunt voor het onderzoek van de alternatieve locatie.”

‘Vasthouden aan oorspronkelijke locatie’

ProRail: “Mochten we tot de conclusie komen dat de locatie niet mogelijk is, dan houden we vast aan de oorspronkelijke locatie, conform de eerder gemaakte afspraken met de gemeente Barendrecht. Deze zomer worden de uitkomsten van de onderzoeken gepresenteerd, waarna we de vervolgstappen gaan bepalen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.