Station Nijmegen, foto: ANP

Tracébesluit PHS Nijmegen en westentree vastgesteld

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Als het aan ProRail ligt gaat de dienstregeling op het traject tussen Schiphol, Utrecht in Nijmegen binnenkort flink op de schop. Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat stelde eind april het ‘Tracébesluit PHS Nijmegen en westentree’ vast. Hiermee is het besluit voor aanpassingen op en rond station Nijmegen, in het kader van Programma Hoogfrequent Spoorvervoer, genomen. Het tracébesluit is woensdagmiddag officieel gepubliceerd.

Het tracébesluit is vastgesteld op basis van het ontwerptracébesluit en het bijbehorende milieueffectrapport, de ingediende zienswijzen en de wettelijke adviezen. Het is op 18 mei gepubliceerd in de Staatscourant en in regionale kranten. De documenten staan op de website van Platform Participatie en liggen van 18 mei tot en met 29 juni 2022 op verschillende locaties ter inzage.

Beroep instellen

Beroep instellen tegen het tracébesluit kan tot en met 29 juni 2022 bij de Raad van State. Hoe dit kan, staat ook op de website van Platform Participatie. Het tracébesluit is grotendeels hetzelfde als het ontwerptracébesluit. Nader onderzoek voor onder ander geluid, water en landschappelijke inpassing heeft gezorgd voor verbeteringen.

Geluidsmaatregelen Waalbrug

Zienswijzen en wettelijke adviezen vormden aanleiding voor wijzigingen en extra uitleg in de toelichting bij het tracébesluit en verduidelijking in teksten en kaarten. De belangrijkste wijziging is het nemen van geluidmaatregelen op de Waalbrug. Hier lees je meer over de verschillen tussen het tracébesluit en het ontwerptracébesluit.

Lees ook:

ProRail gunt Movares contract voor Zuidwestboog Meteren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tracébesluit PHS Nijmegen en westentree vastgesteld | SpoorPro.nl
Station Nijmegen, foto: ANP

Tracébesluit PHS Nijmegen en westentree vastgesteld

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Als het aan ProRail ligt gaat de dienstregeling op het traject tussen Schiphol, Utrecht in Nijmegen binnenkort flink op de schop. Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat stelde eind april het ‘Tracébesluit PHS Nijmegen en westentree’ vast. Hiermee is het besluit voor aanpassingen op en rond station Nijmegen, in het kader van Programma Hoogfrequent Spoorvervoer, genomen. Het tracébesluit is woensdagmiddag officieel gepubliceerd.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.