Schets vernieuwd stationsplein Vught

Eerste schetsen vernieuwde spooromgeving Vught gepresenteerd

Architectenbureau Next / MTD Landschapsarchitecten heeft onlangs de eerste beelden van de vernieuwde spooromgeving bij station Vught gepresenteerd. Op de beelden wordt duidelijk hoe de onderdoorgangen, de stationsomgeving en de wegkruisingen er uit moeten komen te zien.

De gemeente Vught en ProRail hebben het architectenbureau Next / MTD Landschapsarchitecten geselecteerd om de architectonische kaders op te stellen voor het vernieuwingsproject.

Overwegen verdwijnen

“In deze fase worden beslissingen genomen over wegkruisingen, onderdoorgangen en wegen die over het spoor heen leiden, waardoor overwegen verdwijnen. Ook maken we keuzes over de vormgeving van de gebouwen en geluidsschermen. Hierbij houden we er uiteraard rekening mee dat het eindresultaat straks ook past in de lokale sfeer en omgeving van Vught”, aldus de gemeente Vught en ProRail.

Plankaart stationsomgeving Vught
Plankaart stationsomgeving Vught. Bron: Next Architects / MTD Landschapsarchitecten

Vierde spoor

Tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught past ProRail het spoor aan om meer treinverkeer mogelijk te maken. Hiervoor komt er een vierde spoor tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught Noord en worden in Vught de twee sporen richting Eindhoven verdiept aangelegd. Om mogelijke geluids- en trillinghinder tegen te gaan, plaatsen de bouwaannemers op diverse plekken geluidschermen langs het spoor of een trillingswerende wand in de grond. Momenteel bevindt het project zich in de voorbereidingsfase voor de bouw.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.