Ondertekening project Groot Onderhoud Schiphol

StruktonVolkerSchiphol tekent contract voor Groot Onderhoud Schiphol

Bouwcombinatie StruktonVolkerSchiphol (SVS) heeft het eerste contract voor het project Groot Onderhoud Schiphol ondertekend. De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de Schipholtunnel in een buitendienststelling die de tweede helft van november 2022 plaatsvindt.

De perrons op Schiphol moeten voorzien worden van nieuw stationsmeubilair. Dit is een van de drukste sporen van Nederland met meer dan 100.000 reizigers per dag en meer dan 52 treinen per uur.

Samenwerking

Bij de start van het project werd daarom snel duidelijk dat, om dit werk goed uit te voeren, alle hulp van stakeholders als NS, Schiphol, reizigersverenigingen en aannemers in zeer vroeg stadium noodzakelijk was. Zo kunnen we slim plannen en de hinder tijdens het groot onderhoud zo klein mogelijk houden binnen een verantwoord budget. Er is in samenwerking met al deze partijen consequent ingezet op zo min mogelijk hinder voor de reiziger.

De inzet van de spooraannemer is groter en eerder dan gebruikelijk. Al in een vroeg stadium werken ProRail en spooraannemers Strukton en Volker nauw samen. We willen optimaal gebruik maken van de kennis van de markt en duurzame ontwerpkeuzes maken. We werken samen in een bouwteam, met realisatiecontracten per buitendienststelling. Door vervanging en vernieuwing van de totale spoorinfrastructuur wordt de tunnel weer klaargemaakt voor 40 jaar betrouwbaar functioneren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

StruktonVolkerSchiphol tekent contract voor Groot Onderhoud Schiphol | SpoorPro.nl
Ondertekening project Groot Onderhoud Schiphol

StruktonVolkerSchiphol tekent contract voor Groot Onderhoud Schiphol

Bouwcombinatie StruktonVolkerSchiphol (SVS) heeft het eerste contract voor het project Groot Onderhoud Schiphol ondertekend. De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de Schipholtunnel in een buitendienststelling die de tweede helft van november 2022 plaatsvindt.

De perrons op Schiphol moeten voorzien worden van nieuw stationsmeubilair. Dit is een van de drukste sporen van Nederland met meer dan 100.000 reizigers per dag en meer dan 52 treinen per uur.

Samenwerking

Bij de start van het project werd daarom snel duidelijk dat, om dit werk goed uit te voeren, alle hulp van stakeholders als NS, Schiphol, reizigersverenigingen en aannemers in zeer vroeg stadium noodzakelijk was. Zo kunnen we slim plannen en de hinder tijdens het groot onderhoud zo klein mogelijk houden binnen een verantwoord budget. Er is in samenwerking met al deze partijen consequent ingezet op zo min mogelijk hinder voor de reiziger.

De inzet van de spooraannemer is groter en eerder dan gebruikelijk. Al in een vroeg stadium werken ProRail en spooraannemers Strukton en Volker nauw samen. We willen optimaal gebruik maken van de kennis van de markt en duurzame ontwerpkeuzes maken. We werken samen in een bouwteam, met realisatiecontracten per buitendienststelling. Door vervanging en vernieuwing van de totale spoorinfrastructuur wordt de tunnel weer klaargemaakt voor 40 jaar betrouwbaar functioneren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.