Calandbrug

Calandbrug voorlopig ontoegankelijk voor voetgangers, fietsers en auto’s

De Calandbrug in Rozenburg (gemeente Rotterdam) is sinds dinsdagmiddag buiten gebruik. Tegenwoordig rijden er geen treinen meer over de brug, maar het beheer is nog steeds in handen van ProRail. Rijkswaterstaat is de eigenaar van de Calandbrug. De brug is nu geopend voor de scheepvaart, maar voetgangers, fietsers en automobilisten kunnen voorlopig geen gebruik maken van de brug.

ProRail laat weten dat ze op dit moment onderzoeken hoe snel ze de toevoer over de brug weer kunnen herstellen. De storing kwam aan het licht na een standaardinspectie. Kapotte lagers van het omloopwiel zijn waarschijnlijk de oorzaak. Om de veiligheid te garanderen is besloten de brug voorlopig niet meer te laten draaien.

Omleidingen

“We snappen dat dit heel vervelend is voor de omgeving en doen er alles aan dit zo snel mogelijk te verhelpen. De eerste prognoses wijzen uit dat dit zeker enkele weken gaat duren”, aldus ProRail in een verklaring.

Tot die tijd heeft Rijkswaterstaat omleidroutes ingesteld. Het wegverkeer kan omrijden via de Thomassentunnel. Gevaarlijke stoffenvervoer en langzaam verkeer kan omrijden via het onderliggende wegennet, de route over de Rozenburgsesluis, dus de Theemsweg en de Neckarweg. Fietsers en voetgangers worden ook omgeleid via de fiets- en voetpaden langs dezelfde route.

Er is rond de 10 minuten extra reistijd voor autoverkeer en rond de 20 minuten voor fietsers.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.