Reisinformatie op station Den Haag Centraal tijdens een verstoring van het treinverkeer, foto: ANP

Informatieborden Amersfoort Centraal teruggeplaatst na storing

Na een maand van afwezigheid zijn de informatieborden bij de bussen op station Amersfoort Centraal weer terug. Begin april ontstond er een technische storing met het digitale systeem van de borden en was er geen reisinformatie meer op te zien. De verouderde informatieborden waren net vervangen voor de borden met vernieuwde technologie.

De nieuwe technologie van de informatieborden bleek niet weersbestendig. Hevige regenval en zware wind zouden er voor hebben gezorgd dat er vocht in de schermen terecht was gekomen. De beschadigde borden werden voor onderzoek teruggestuurd naar de leverancier in België en aldaar gerepareerd.

Teruggeplaatst

Om er toch voor te zorgen dat reizigers in één oogopslag de reisinformatie tot zich konden nemen op het station werden er twee tijdelijke overzichtsschermen geplaatst. Donderdagochtend werden de gerepareerde informatieborden weer teruggehangen bij het busstation van Amersfoort Centraal.

Lees ook:

Nieuw IT-systeem moet reisinformatie van NS nauwkeuriger en actueler maken

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Informatieborden Amersfoort Centraal teruggeplaatst na storing | SpoorPro.nl
Reisinformatie op station Den Haag Centraal tijdens een verstoring van het treinverkeer, foto: ANP

Informatieborden Amersfoort Centraal teruggeplaatst na storing

Na een maand van afwezigheid zijn de informatieborden bij de bussen op station Amersfoort Centraal weer terug. Begin april ontstond er een technische storing met het digitale systeem van de borden en was er geen reisinformatie meer op te zien. De verouderde informatieborden waren net vervangen voor de borden met vernieuwde technologie.

De nieuwe technologie van de informatieborden bleek niet weersbestendig. Hevige regenval en zware wind zouden er voor hebben gezorgd dat er vocht in de schermen terecht was gekomen. De beschadigde borden werden voor onderzoek teruggestuurd naar de leverancier in België en aldaar gerepareerd.

Teruggeplaatst

Om er toch voor te zorgen dat reizigers in één oogopslag de reisinformatie tot zich konden nemen op het station werden er twee tijdelijke overzichtsschermen geplaatst. Donderdagochtend werden de gerepareerde informatieborden weer teruggehangen bij het busstation van Amersfoort Centraal.

Lees ook:

Nieuw IT-systeem moet reisinformatie van NS nauwkeuriger en actueler maken

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.