ProRail kondigt werkzaamheden tussen Groningen en Meppel aan

Station Groningen. Afbeelding: Wikimedia Commons/Richard Broekhuijzen

ProRail gaat volgende maand het spoor en de bovenleiding vernieuwen tussen Meppel en Groningen. Daarnaast zal er worden gewerkt bij Hoogeveen en Onnen. Van 7 tot en met 29 mei worden op het traject bovendien enkele overwegen onder handen genomen.

Met de werkzaamheden moet het traject tussen Groningen en Meppel toekomstklaar gemaakt worden, omdat er een toename in het treinverkeer wordt verwacht.

Bij Hoogeveen gaat de schop in de grond voor voorbereidende werkzaamheden voor het verleggen van de spoorboog. Die handeling moet ervoor zorgen dat treinen in de toekomst sneller kunnen rijden, waarmee tevens de overstapmogelijkheden in Groningen en Zwolle beter worden. ProRail had eigenlijk het spoor al willen verleggen, maar dit is vanwege materiaaltekorten niet mogelijk. Zo zijn bepaalde onderdelen voor de treinbeveiliging niet voor handen. Daardoor blijft het vooralsnog bij voorbereidingen.

Bussen in plaats van treinen

Op het station van Hoogeveen krijgen het meubilair, de liften en de perrons een opfrisbeurt. De werkzaamheden in en rond de Drentse plaats duren van 7 tot en met 23 mei.

Van 10 tot en met 19 Mei werkt ProRail daarnaast ook bij het opstelterrein in Onnen, waar twee hogesnelheidswissels worden geïnstalleerd. Deze wissels moeten ervoor zorgen dat goederentreinen vlotter het terrein op en af kunnen.

Voor treinreizigers betekenen de werkzaamheden dat er tussen 7 en 22 mei bussen ingezet zullen worden tussen Meppel en Assen. In de tussenliggende periode van 10 tot 20 mei rijden er bussen tussen Meppel en Groningen. Van en naar Station Groningen, tenslotte, zal op 29 mei geen treinverkeer zijn.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.