600 meter lange vernieuwingstrein vanaf vrijdag op het spoor bij Utrecht

Afbeelding: Strukton Rail

Vanaf vrijdagochtend tot en met maandagochtend zal op het spoor tussen Utrecht Blauwkapel en Den Dolder een zogeheten vernieuwingstrein actief zijn. De 600 meter lange Matisa P95 wordt ingezet om in hoog tempo het spoor te vernieuwen.

De werkzaamheden tussen Utrecht Blauwkapel, ook wel Voordorp genoemd, en Den Dolder worden in opdracht van ProRail uitgevoerd door aannemer Strukton. Het te vervangen traject is ongeveer 5 kilometer lang en doorkruist de plaats Bilthoven.

Doordat er zowel overdag als ’s nachts gewerkt zal worden, moeten inwoners van Bilthoven en Den Dolder rekening houden met overlast, onder meer omdat er vrachtwagens onderweg zullen zijn met wissels, ballast en grind. Bij Den Dolder worden namelijk ook een aantal wissels vervangen.

De klus bij Utrecht betekent dat er aanstaand weekend geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort zullen rijden. Daarnaast zullen de overwegen aan de Groenekanseweg en de Dolderseweg afgesloten zijn. Het verkeer wordt op die locaties omgeleid.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.