spooremplacement

VolkerRail voert weekendwerkzaamheden uit emplacement Eindhoven

VolkerRail voert van zondagnacht 24 april tot en met dinsdagochtend 26 april onderhoud en werkzaamheden uit aan de opstelsporen van het emplacement Eindhoven. Daardoor rijden er gedurende deze periode geen treinen op dat deel van het emplacement.

De werkzaamheden zullen volgens prognose na 26 april weer op woensdag 27 april worden hervat volgens de reguliere werktijden van 07.00 ’s ochtends tot 16.00 uur ’s middags. VolkerRail wijst erop dat de werkzaamheden aan de opstelsporen wel enige geluidshinder met zich mee kunnen brengen.

Aanpassingen opstelterrein

Het aantal treinreizigers zal de komende jaren flink toenemen en daarom wordt niet alleen de spoorinfrastructuur uitgebreid, maar gaan er ook meer treinen rijden. Op het opstelterrein Eindhoven worden de treinen geparkeerd, schoongemaakt en onderhouden. Door het toenemende aantal treinen vraagt het opstelterrein om meer stallingscapaciteit.

Dura Vermeer is eind 2020 begonnen met het uitbreiden van het terrein aan de zijde van de Fuutlaan bij het opstelterrein van Eindhoven. Nu de werkzaamheden van Dura Vermeer klaar zijn start VolkerRail met de laatste fase door de sporen te vernieuwen waar de treinen worden schoongemaakt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.