Een Russische spoorbrug raakte beschadigd

Belangrijke Russische spoorbrug beschadigd na mogelijk sabotage

Image: Twitter.com/@OAlexanderDK

Een belangrijke Russische spoorbrug in de regio Belgorod bij de grens met Oekraïne heeft grote schade opgelopen na mogelijke sabotage. De Russische autoriteiten hebben de vernietiging van de sporen bevestigd, meldden verschillende nieuwszenders, waaronder de Guardian en Newsweek. De Oekraïense regering heeft nog niet gereageerd.

Beelden van de brug die online zijn gedeeld laten zien dat de sporen naar boven zijn gericht, mogelijk als gevolg van een explosie. De brug maakt deel uit van een belangrijke Russische spoorverbinding en ligt op slechts 6,5 kilometer van de grens met de regio Donbas in Oekraïne, waar naar verwachting Russische troepen hun volgende grote aanval plannen.

Spoorwegen onderdeel van conflict

Ter voorbereiding op de aanslagen is Rusland begonnen met het militariseren van verschillende grensregio’s, waaronder Belgorod. Dit houdt in dat er militaire controleposten worden ingericht en loopgraven worden gegraven.

De spoorwegen zijn voor beide partijen in het conflict een belangrijke aanvoerlijn geweest. Vorige maand hebben spoorwegarbeiders in Belarus verschillende sabotagedaden gepleegd om de verplaatsing van Russische troepen en uitrusting naar Noord-Oekraïne te belemmeren. Sindsdien hebben Russische troepen zich teruggetrokken uit het gebied om hun aandacht te richten op de Donbas-regio.

Dit artikel is eerder verschenen bij zusteruitgave RailTech.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.