Gemeenteraadsverkiezingen

Gemeenteraadsverkiezingen: reizigers kunnen op zo’n 42 stations stemmen

Reizigers kunnen woensdag 16 maart stemmen op minimaal 42 stations voor de gemeenteraadsverkiezingen. De stembureaus op station Breda en Nijmegen openen als eerste, vanaf 5.15 uur kunnen reizigers hier terecht.

“We willen iedereen de gelegenheid geven om te stemmen. Een stem uitbrengen voor het werk of juist liever na het werk, het kan allebei gewoon op het station. Samen met gemeenten en ProRail maken we het voor reizigers zo makkelijk mogelijk om onderweg te stemmen”, vertelt Jeannette Singewald, stationsmanager van Breda.

Stemmen kan met een geldige stempas en een geldig identiteitsbewijs op een station in de eigen gemeente. Op tien stations, waaronder station Rotterdam Centraal, Leiden Centraal en ’s Hertogenbosch, is het mogelijk om vervroegd te stemmen op 14 en 15 maart. De meeste stembureaus zijn geopend tussen 07.30 en 21.00 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.