Een olifant steekt een spoorwegovergang over in West-Bengalen, India
Video

Vindingrijke olifant gebruikt slurf bij oversteken spoorwegovergang

Een olifant in het Chapramari Wildlife Sanctuary in India is onlangs een spoorwegovergang op een wel heel bijzondere manier overgestoken. Met zijn gewicht had het dier makkelijk door de spoorbomen heen kunnen breken, maar het besloot met zijn slurf de spoorboom omhoog te duwen. 

Na het spoor te zijn overgestoken, komt het mannetje bij de volgende slagboom aan. Dan besluit hij het toch anders aan te pakken en zijn poot op de spoorboom te zetten om er vervolgens overheen te stappen.

Isabelle Fonverne, verantwoordelijk voor veiligheid en interoperabiliteit bij spoororganisatie UIC deelde de video op social media en waarschuwde daarbij voor de gevaren van het oversteken van een overweg met gesloten slagbomen.

Het Chapramari Wildlife Sanctuary ligt dicht bij het Gorumara National Park. Chapramari ligt op ongeveer 30 kilometer van Chalsa en Lataguri in het noordelijke deel van West-Bengalen.

Bekijk hier de video:

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.