Een goederentrein van Union Pacific is ontspoord bij Los Angeles, foto: ANPO

Massale pakketdiefstal uit goederentreinen in Los Angeles

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

De Amerikaanse spoorgoederenvervoerder Union Pacific (UP) heeft het afgelopen jaar te maken gehad met een sterke toename van ladingdiefstal uit haar treinen in Los Angeles County. In 2021 was er 160 procent meer diefstal uit goederentreinen. Pakketten van Amazon, UPS en FedEx zijn geplunderd. 

Plunderaars lijken te profiteren van de huidige chaos in de toeleveringsketen in de VS, die knelpunten ziet in de instroom van goederen buiten de twee havens in Zuid-Californië, Los Angeles en Long Beach, die verantwoordelijk zijn voor bijna de helft van alle Amerikaanse invoer.

Recente online videobeelden toonden pakketten, waaronder die van Amazon, UPS en FedEx, die over de sporen van United Pacific naar het centrum van Los Angeles, bezaaid waren.

CNN interviewde Adrean Guerrero, algemeen directeur van Public Affairs voor Californië en de Pacific Northwest van UP, over de vrachtdiefstallen. Guerrero merkte op dat het bedrijf “acties heeft geïntensiveerd om de ernstige situatie aan te pakken” en dat het “probleem een ​​collectieve inspanning vereist”.

Toename met 160%

Union Pacific onthulde dat het afgelopen jaar het aantal spoordiefstallen in Los Angeles County met 160 procent is toegenomen en in de afgelopen drie maanden tijdens het hoogseizoen is gestegen. Alleen al in oktober 2021 is het aantal diefstallen uit Union Pacific-treinen met 356 procent gestegen ten opzichte van oktober 2020.

Als reactie op de ladingdiefstallen, investeerde de spoorwegmaatschappij in zowel nieuwe technologieën als extra personeel, maar volgens de organisatie moet er meer worden gedaan om de dieven te straffen voor hun daden.

Meer politie

Union Pacific heeft 1.600 medewerkers en 275 mijl aan spoor op zijn negen spoorwegfaciliteiten in Los Angeles County. Als reactie op de piek van vrachtdiefstal, implementeerde UP drone-surveillance, gespecialiseerde hekken en inbraakdetectiesystemen. Ook werd het aantal agenten dat werd ingezet op dit gebied, verdubbeld.

“Union Pacific-agenten hebben honderden arrestaties verricht, maar minder dan de helft is geboekt en sommigen worden binnen 24 uur vrijgelaten”, zei Guerrero. “Naast de inspanningen van UP is samenwerking met lokale en nationale wetshandhavingsinstanties en gekozen ambtenaren essentieel.”

Binnen 24 uur weer op straat

In een brief aan de districtsadvocaat van Los Angeles County eind vorige maand schreef Guerrero: “Criminelen worden gepakt en gearresteerd, overgedragen aan de lokale autoriteiten, voorgeleid bij de lokale rechtbanken, de aanklacht wordt teruggebracht tot een kleine overtreding, en de crimineel wordt vrijgelaten na het betalen van een boete.

“Deze individuen worden over het algemeen gepakt en binnen 24 uur weer op straat gezet. Zelfs met alle arrestaties die zijn verricht, zorgt het beleid op borgtocht, zonder de verlengde termijn voor verdachten om voor de rechtbank te verschijnen, ervoor dat UP opnieuw slachtoffer wordt van dezelfde criminelen.”

Ook schreef hij: “Deze toegenomen criminele activiteit in de afgelopen twaalf maanden is goed voor ongeveer 5 miljoen dollar aan claims, verliezen en schade aan UP. “En die waarde omvat geen respectieve verliezen voor onze getroffen klanten”, voegde Guerrero eraan toe. “Het houdt ook geen rekening met de grotere operationele of commerciële gevolgen voor het UP-netwerk of het supply chain-systeem in Los Angeles County.”

Auteur: Stuart Todd

Dit artikel is een vertaling van een bericht dat eerder verscheen in zustervakblad RailFreight.com

Lees ook:

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.