treinongeluk Frankrijk

Vrouw en kinderen in geblokkeerde auto op overweg ontsnappen net aan trein

De beelden zien er heftig uit: het uitgebrande skelet van een auto op een spoorwegovergang in Brebières, bij Pas-de-Calais (Frankrijk). Maar als door een wonder heeft de vrouwelijke bestuurder zich met haar kinderen in veiligheid kunnen brengen en zijn er geen gewonden gevallen.

De vrouw was met haar kinderen op weg om haar kinderen naar school te brengen. Toen ze bij een spoorwegovergang kwam, ging het mis. De auto raakte bekneld op de rails, omdat een van de wielen vast kwam te zitten. Tegelijk gingen de slagbomen omlaag.

Net op tijd konden de moeder en haar kinderen zich in veiligheid brengen door uit het voertuig te stappen. Een aanstormende regionale TER-trein knalde met een snelheid van ruim 150 per uur op de auto. De botsing was zo groot, dat de motor van de auto tientallen meters de rijbaan op werd geslingerd, voordat hij in brand vloog.

Hulpdiensten van de SNCF

De vrouw, nog amper van de schrik bekomen, probeerde tevergeefs de hulpdienst van de SNCF te bereiken. Ze wist dat er enkele ogenblikken later nog een trein op volle snelheid bij de overweg zou aankomen.

Geen van de circa 170 TER-passagiers raakte gewond, net als de machinist. De reizigers werden vervolgens per touringcar naar het station van Douai gebracht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.