New Intercity Express services

Oostkustlijn in Groot-Brittannië krijgt upgrade

De oostkustlijn in Groot-Brittannië, bekend als East Coast Main Line (ECML), krijgt een upgrade. Door ETCS level 2 en verbeteringen aan de bovenleiding worden de reistijden gereduceerd. 

De East Coast Main Line, of ECML, is een van de belangrijkste spoorlijnen in het Verenigd Koninkrijk. Het verbindt Londen met Edinburgh in Schotland, via York. Het is een soort concurrent, althans voor Edinburgh, van de andere hoofdlijn, de West Coast Main Line (WCML).

Maar waar de WCML de grootste steden van Groot-Brittannië bedient, zoals Birmingham, Manchester en Glasgow en natuurlijk Londen, richt de ECML zich op steden die iets kleiner zijn, maar niet minder belangrijk, zoals York, Newcastle en Edinburgh.

Kleine broertje

De ECML wordt vaak beschouwd als ‘het kleine broertje’ in vergelijking met lijn langs de westkust. De spoorlijn werd echter tussen de jaren tachtig en het einde van de jaren negentig geëlektrificeerd in 25 kV met openbare middelen, waardoor de InterCity 225-treinen in gebruik konden worden genomen.

Met een capaciteit van 200 km/u over een groot deel van haar traject was de ECML tot de opening van High Speed ​​1 tussen Londen en de tunnel onder de Handle de snelste hoofdlijn in het Verenigd Koninkrijk. De ECML vertrekt vanaf het onlangs gerenoveerde station King Cross in Londen.

Op 26 september 1991 organiseerde de genationaliseerde operator British Rail een “record” om de voltooiing van de elektrificatie van ECML te markeren. Een IC225-trein, ingekort tot vijf wagons en geautoriseerd om tot 225 km/u te rijden, legde vervolgens de route Londen-Edinburgh af in 3 uur en 29 minuten.

Twee vervoerders

De huidige belangrijkste exploitant van de lijn is de London North Eastern Railway (LNER), die wordt geëxploiteerd in opdracht van het Department of Transport (DfT), door een consortium bestaande uit Arup Group, Ernst & Young en SNC-Lavalin Rail & Transit. LNER nam het over van operator Virgin Trains East Coast, die verlies leed en de dienst op 24 juni 2018 stopzette.

Sinds 26 oktober 2021 exploiteren FirstGroup en Hitachi Rail hun goedkope Lumo-trein op deze lijn, met korte treinstellen van vijf wagons met 402 stoelen in de standaardklasse. De reis Londen-Edinburgh wordt afgelegd in 4:03, genoeg om een ​​deel van het luchtverkeer naar het spoor te verplaatsen.

Een update van de lijn

In november 2021 kondigde het DfT een belangrijke upgrade van de lijn aan, die naar verwachting grote verbeteringen aan het spoor en de installatie van ‘digital signage’ zal omvatten, waardoor hogere snelheden, kortere reistijden en meer verkeer mogelijk worden.

Naast de implementatie van het European Train Control System (ETCS) level 2, verwacht het DfT dat het werk de prestaties van rollend materieel zal verbeteren, evenals upgrades van bovenleidingen om treinen langer – tot 12 wagons – en sneller mogelijk te maken.

Ook moest de energievoorziening worden verbeterd om langere en frequentere treinen mogelijk te maken. De topsnelheden moeten op sommige secties ook worden verhoogd tot 225 kilometer per uur.

Tussen York en Newcastle zou het streven zijn om het aantal langeafstandstreinpaden te verhogen van 6 per uur nu naar 7 of 8 per uur in de toekomst. Dit baanvak moet inderdaad het verkeer opvangen van een transversaal genaamd “TransPennine”, afkomstig uit Manchester. Het valt nog te bezien hoe deze verbeteringen zullen worden gefinancierd, wat nog niet is gegarandeerd.

Dit bericht verscheen eerder op RailTech.be/fr

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Frederic de Kemmeter

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.