Provincie Gelderland houdt informatiebijeenkomst over de RegioExpress

De provincie Gelderland licht op 13, 14 en 15 december de conceptnota Voorkeursalternatief voor de RegioExpress toe. De RegioExpres is een extra sneltrein tussen Arnhem en Doetinchem die vervolgens als stoptrein verder rijdt tussen Doetinchem en Winterswijk. 

Bij de informatiebijeenkomsten krijgen nwoners, bedrijven, mede-overheden en maatschappelijke organisaties, de ruimte om te reageren op het project.

Het is de bedoeling dat de RegioExpres in de toekomst de bereikbaarheid voor reizigers van de Achterhoek verbetert. Kortere reistijden van 13 tot 20 minuten moeten zorgen voor een betere aansluiting op intercity’s richting Nijmegen en de Randstad. De kwartierdienst tussen Arnhem en Doetinchem blijft bestaan.

Meer zitplaatsen in stoptreinen

Ook zijn er voordelen voor reizigers uit de Liemers omdat er meer zitplaatsen zullen zijn in de stoptreinen doordat reizigers zich verdelen tussen RegioExpres en stoptreinen. Voor de RegioExpres is spoorverdubbeling nodig vanaf Didam tot of tot en met Doetinchem de Huet.

RegioExpress dienstregeling

Informatiebijeenkomsten

Tijdens de informatiebijeenkomsten op 13, 14 en 15 december 2021 lichten experts toe hoe reacties uit de omgeving zijn verwerkt in het voorlopige plan. Er wordt uitleg gegeven over de beslismemo’s en de resultaten uit de eerste onderzoeken. Kijk voor meer informatie en aanmelden tot en met donderdag 9 december op

De spoorverbinding Arnhem-Doetinchem-Winterswijk heeft dagelijks ongeveer 21.000 reizigers en is de ruggengraat van het openbaar vervoer in de Achterhoek en Liemers. Het verbeteren van de spoorlijn zorgt voor een snelle, duurzame en robuuste verbinding tussen de Randstad en de Gelderse regio’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Provincie Gelderland houdt informatiebijeenkomst over de RegioExpress”

Ron Swart|06.12.21|11:41

Volgens de plannen elektrificatie van Didam – Doetinchem De Huet. Het lijkt me niet meer dan logisch om accutreinen in te zetten of – eindelijk – Zevenaar – Doetinchem te elektrificeren. Het is zonde om tussen Arnhem en Zevenaar onder de draad te rijden, bovendien capaciteitsvergroting tussen Arnhem Centraal en Arnhem Velperpoort Aansluiting.
Iets anders. Waarom wordt de uurdienst Tiel – Arnhem niet gekoppeld aan Arnhem – Doentinchem een keer per uur?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.