Robothond Spot op Rotterdam CS

SpoorProTV: robothond Spot op Rotterdam CS en sneak preview nieuwe M7-metro

Robothond Spot op Rotterdam CS

Robothond Spot op Rotterdam Centraal, de verplaatsing van een enorme tongbeweging voor spoorwerkzaamheden en beelden van de nieuwe M7-metro van Amsterdam. Deze onderwerpen kwamen woensdagmiddag voorbij in de uitzending van SpoorProTV.

Voor NS is het experiment met Spot een kans om nieuwe technologieën te testen in een dynamische stationsomgeving zoals die van station Rotterdam Centraal. De robothond kan mogelijk in de toekomst onderhoudsmedewerkers helpen in de uitvoering van hun werk, bijvoorbeeld bij locaties die lastiger te bereiken zijn zoals kruipruimtes.

Spot is ontwikkeld door het bedrijf Boston Dynamics en kan geprogrammeerd worden om autonoom opdrachten uit te voeren. Moving Spot is een team dat onderdeel uitmaakt van YES!Delft Impact Lab. Dit Team bestaat uit tien  studenten van de TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam.

Videobeelden van M7-metro en tongbewezing van 54 meter

Verder in de uitzending een sneak preview in de nieuwe M7-metro voor Amsterdam. Het GVB rondde vorige maand het testprogramma voor de nieuwe M7-metro van CAF voor dit jaar af. Volgend jaar vervolgt het testprogramma. Om reizigers alvast een indruk te geven van hoe het is om met de M7 te reizen, geeft CAF in een video alvast een sneak preview.

Ook zijn er spectaculaire beelden te zien van een tongbeweging van maar liefst 54 meter dat geleverd is aan een spoorproject in Amsterdam. Voestalpine Turnout Technology leverde dit samen met zijn zusterbedrijf aan Strukton Rail. Volgens de bedrijven was het een uitdagende logistieke klus, want de tongbeweging moest in de juiste richting op de wagons worden gelegd.

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “SpoorProTV: robothond Spot op Rotterdam CS en sneak preview nieuwe M7-metro”

asierts|06.12.21|14:32

100% belastinggeldverbrassend technogefreak

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.