Leiden Lammenschans weer toegankelijk voor mensen met functiebeperking

Dankzij de ingebruikname van een nieuwe hellingbaan is station Leiden Lammenschans weer toegankelijk voor onder meer mensen met een functiebeperking. De oude hellingbaan was te steil en voldeed daarom niet meer. De nieuwe hellingbaan werd afgelopen weekend in gebruik genomen. 

ProRail heeft de bestrating van de oude hellingbaan opnieuw kunnen gebruiken voor de productie van nieuwe tegels, zodat de nieuwe hellingbaan een circulair karakter heeft.

Station ging op de schop

Voor de aanleg van die nieuwe hellingbaan is het een en ander rond het station op de schop gegaan. Zo is de trap naar het perron opgeschoven naar de andere kant van het stationsgebouw, om zo ruimte te creëren voor de nieuwe hellingbaan. In het gebouw zelfs is verder een een Automatische Externe Defibrillator (AED) geplaatst, als aanvulling op de werkzaamheden aan de toegankelijkheid van het station.

De komende weken woorden de puntjes op de i gezet. Zo worden de taluds verder afgewerkt en zal een lichtmast verplaatst worden. Daarnaast worden de zogeheten bakkenbordjes waarmee de machinist kan bepalen waar precies de trein tot stilstand te brengen, aangepast aan de nieuwe situatie.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.