SNCF spoor

SNCF lanceert centrum voor hergebruik spoorwegmateriaal

De hogesnelheidslijn Parijs – Lille wordt vanaf 2022 vernieuwd met gerecyclede ballast. Infrastructuurbeheerder SNCF Réseau en zes bedrijven uit de regio Hauts-de-France hebben een nieuw centrum voor hergebruik van spoormaterialen opgericht.

Het gebruik van gerecyclede ballast voor de vernieuwing van de hogesnelheidslijn Parijs – Lille wordt een primeur in Frankrijk, zegt SNCF Réseau. Het is een van de bestemmingsprojecten van het nieuwe centrum voor hergebruik van spoormaterialen.

Het Lille la Délivrance-project heeft als doel een duurzame toeleveringsketen te ontwikkelen voor materialen afkomstig uit de afbraak van spoorwegen en gebouwen. Gedurende drie jaar zetten in totaal zeven bedrijven zich in om een gemeenschappelijke markt voor gerecycleerde producten tot stand brengen, die de spoor- en bouwindustrie zal bevoorraden.

De circulaire economie

Het doel van het project is om een ​​nieuw model van lokale economie op te zetten, nieuwe materiaalstromen te creëren en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk te verkleinen. Het maakt het mogelijk om op lange termijn 95 procent van de producten van spoordepots te hergebruiken. Diverse materialen uit het spoor worden hergebruikt, zoals ballast en enkele en dubbele betonnen dwarsliggers. Gebaseerd op de principes van de circulaire economie zal het project een gemeenschappelijke markt te creëren die de bedrijven in staat zal stellen de ontstane producten weer te verkopen.

Het project is geïnitieerd door SNCF Réseau en het TEAM2-cluster in de regio Hauts-de-France. Het bestaat uit de bedrijven Cantaur, Simes, Eqiom, Ikomobi, Rabot Dutilleul en het Civiele Techniek en Geo-Environment Laboratory van de Universiteit van Lille.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SNCF lanceert centrum voor hergebruik spoorwegmateriaal | SpoorPro.nl
SNCF spoor

SNCF lanceert centrum voor hergebruik spoorwegmateriaal

De hogesnelheidslijn Parijs – Lille wordt vanaf 2022 vernieuwd met gerecyclede ballast. Infrastructuurbeheerder SNCF Réseau en zes bedrijven uit de regio Hauts-de-France hebben een nieuw centrum voor hergebruik van spoormaterialen opgericht.

Het gebruik van gerecyclede ballast voor de vernieuwing van de hogesnelheidslijn Parijs – Lille wordt een primeur in Frankrijk, zegt SNCF Réseau. Het is een van de bestemmingsprojecten van het nieuwe centrum voor hergebruik van spoormaterialen.

Het Lille la Délivrance-project heeft als doel een duurzame toeleveringsketen te ontwikkelen voor materialen afkomstig uit de afbraak van spoorwegen en gebouwen. Gedurende drie jaar zetten in totaal zeven bedrijven zich in om een gemeenschappelijke markt voor gerecycleerde producten tot stand brengen, die de spoor- en bouwindustrie zal bevoorraden.

De circulaire economie

Het doel van het project is om een ​​nieuw model van lokale economie op te zetten, nieuwe materiaalstromen te creëren en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk te verkleinen. Het maakt het mogelijk om op lange termijn 95 procent van de producten van spoordepots te hergebruiken. Diverse materialen uit het spoor worden hergebruikt, zoals ballast en enkele en dubbele betonnen dwarsliggers. Gebaseerd op de principes van de circulaire economie zal het project een gemeenschappelijke markt te creëren die de bedrijven in staat zal stellen de ontstane producten weer te verkopen.

Het project is geïnitieerd door SNCF Réseau en het TEAM2-cluster in de regio Hauts-de-France. Het bestaat uit de bedrijven Cantaur, Simes, Eqiom, Ikomobi, Rabot Dutilleul en het Civiele Techniek en Geo-Environment Laboratory van de Universiteit van Lille.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.