Marianne Loof Spoorbouwmeester

Marianne Loof benoemd tot nieuwe Spoorbouwmeester

Marianne Loof is door ProRail en NS benoemd tot nieuwe Spoorbouwmeester. Zij volgt de huidige Spoor­bouwmeester Eric Luiten per 1 januari 2022 op. De ervaren architect en ruimtelijk adviseur adviseert de directies van ProRail en NS over stedenbouw, architectuur, interieur, landschap en grafische vormgeving, monumenten en kunst.

Naast het advies geven is ze verantwoordelijk voor de actualisering, toepassing en doorontwikkeling van het Spoorbeeld: het overkoepelend vormgevingsbeleid van de spoorsector.

Gezamenlijke aanpak NS en ProRail

Met de benoeming van de nieuwe Spoor­bouwmeester willen ProRail en NS de gezamenlijke aanpak op ruimtelijke kwaliteit binnen de spoorsector voortzetten met als doel om gezamenlijke ambities in het spoor te realiseren. “De functie van Spoor­bouwmeester is eervol en een mooie uitdaging. Stations zijn knooppunten van mobiliteit en leefbaarheid en spelen daarmee een belangrijke rol in de stedelijke ontwikkeling en verdichting”, aldus Loof.

Marianne Loof is een van de founding partners van LEVS architecten in Amsterdam, een bureau met ruim 45 medewerkers onder leiding van vijf partners. De nieuwe stedelijke opgaves van verdichten, vergroenen en verduurzamen zijn inmiddels een grote expertise van het bureau geworden, in binnen- en buitenland.

Loopbaan Marianne Loof

Marianne Loof is ook in andere functies actief op gebied van ruimtelijke kwaliteit. Tussen 2011 en 2017 realiseerde Marianne Loof als voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam een modernisering van het beleid voor integrale ruimtelijke kwaliteit. Ook was ze betrokken bij de BNA, als lid van het hoofdbestuur.

Sinds januari 2018 is Marianne Loof voorzitter van het bestuur van ARCAM, Architectuurcentrum voor architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp in Amsterdam. In mei 2020 trad zij aan als voorzitter van de Welstands- en Monumentencommissie in Den Haag. Om de rol van Spoor­bouwmeester ten volle te kunnen invullen stopt zij met deze functie uiterlijk op 1 juli 2022. De functie van Spoor­bouwmeester wordt in deeltijd ingevuld door een ontwerper of architect voor een periode van drie jaar.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Marianne Loof benoemd tot nieuwe Spoorbouwmeester | SpoorPro.nl
Marianne Loof Spoorbouwmeester

Marianne Loof benoemd tot nieuwe Spoorbouwmeester

Marianne Loof is door ProRail en NS benoemd tot nieuwe Spoorbouwmeester. Zij volgt de huidige Spoor­bouwmeester Eric Luiten per 1 januari 2022 op. De ervaren architect en ruimtelijk adviseur adviseert de directies van ProRail en NS over stedenbouw, architectuur, interieur, landschap en grafische vormgeving, monumenten en kunst.

Naast het advies geven is ze verantwoordelijk voor de actualisering, toepassing en doorontwikkeling van het Spoorbeeld: het overkoepelend vormgevingsbeleid van de spoorsector.

Gezamenlijke aanpak NS en ProRail

Met de benoeming van de nieuwe Spoor­bouwmeester willen ProRail en NS de gezamenlijke aanpak op ruimtelijke kwaliteit binnen de spoorsector voortzetten met als doel om gezamenlijke ambities in het spoor te realiseren. “De functie van Spoor­bouwmeester is eervol en een mooie uitdaging. Stations zijn knooppunten van mobiliteit en leefbaarheid en spelen daarmee een belangrijke rol in de stedelijke ontwikkeling en verdichting”, aldus Loof.

Marianne Loof is een van de founding partners van LEVS architecten in Amsterdam, een bureau met ruim 45 medewerkers onder leiding van vijf partners. De nieuwe stedelijke opgaves van verdichten, vergroenen en verduurzamen zijn inmiddels een grote expertise van het bureau geworden, in binnen- en buitenland.

Loopbaan Marianne Loof

Marianne Loof is ook in andere functies actief op gebied van ruimtelijke kwaliteit. Tussen 2011 en 2017 realiseerde Marianne Loof als voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam een modernisering van het beleid voor integrale ruimtelijke kwaliteit. Ook was ze betrokken bij de BNA, als lid van het hoofdbestuur.

Sinds januari 2018 is Marianne Loof voorzitter van het bestuur van ARCAM, Architectuurcentrum voor architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp in Amsterdam. In mei 2020 trad zij aan als voorzitter van de Welstands- en Monumentencommissie in Den Haag. Om de rol van Spoor­bouwmeester ten volle te kunnen invullen stopt zij met deze functie uiterlijk op 1 juli 2022. De functie van Spoor­bouwmeester wordt in deeltijd ingevuld door een ontwerper of architect voor een periode van drie jaar.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.