Treinverkeer weer normaal na vondst bevergang onder Drents spoor

Sinds zaterdagochtend rijdt het treinverkeer tussen Groningen en Assen weer volgens de dienstregeling. Vrijdag was een verstoring ontstaan toen bij de Drentse plaats Taarlo een bevergang onder het spoor ontdekt werd.

ProRail rukte daarop uit om de ondergrond weer stabiel te maken. Tijdens de werkzaamheden gedurende de nacht van vrijdag op zaterdag bleek de bevergang al deels was ingestort. Gedurende de stremming was een van de twee sporen bij Taarlo buiten gebruik. Er zijn taxibusjes en stopbussen ingezet als vervangend vervoer.

De ontdekking volgt op de opening afgelopen week van het Kenniscentrum Bever en de lancering van de gelijknamige website, een initiatief van ProRail, Rijkswaterstaat Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer, de Unie van Waterschappen, Interprovinciaal Overleg en de Zoogdiervereniging. De initiatiefnemers willen via het nieuwe orgaan kennis delen over de omgang met de in 1988 opnieuw in ons land geïntroduceerde diersoort.

Tijdens het beversymposium van afgelopen woensdag werd er door een ecoloog op het bestaan van een beverburcht bij Taarlo gewezen. Uit onderzoek van ProRail kwam naar voren dat de dieren een gang onder het spoor hadden gegraven. De kans hierop is een van de redenen waarom ProRail is aangesloten bij het Kenniscentrum Bever.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.