Vossloh Cogifer Kloos spoorwegwissel

Vossloh sleept contract in de wacht met Noorse spoorbeheerder

De Duitse spoorleverancier Vossloh heeft een contract van de Noorse spoorbeheerder Bane NOR binnengehaald voor materialen en de aanleg voor spoorwegwissels en overwegen. Het werk zal uitgevoerd worden door de Zweedse dochteronderneming Vossloh Nordic Switch Systems.

Het contract heeft een looptijd van ten minste twee jaar, met een optie voor verlenging met nog eens zes jaar. Met het contract is in de basis een bedrag gemoeid van ruim 80 miljoen euro. De eerste leveringen moeten nog dit jaar plaatsvinden. Het contract voorziet ook in de levering van reserveonderdelen voor de bestaande wissels en overwegen van Noorse spoornetwerk.

Speciale wagons

Vossloh gaat zowel het materiaal voor wissels en overwegen voor het reguliere spoor leveren, als ook speciale spoorwegwissels ontwikkelen voor het goederenspoor. De wissels zijn geprefabriceerde secties die met speciale wagons in een keer vervoerd en geïnstalleerd kunnen worden. Vossloh heeft vijftien van dergelijke geprepareerde wagons in zijn vloot. Deze transport- en installatiemethode moet voor minder geluidsoverlast en CO2-uitstoot zorgen.

“De duurzaamheidscriteria speelden een belangrijke rol in het winnen van dit contract. Dat geeft aan hoe zeer dit speelt in onze sector”, aldus Vossloh-directievoorzitter Oliver Schuster, die hoopt dat het werk met Bane NOR de deur openzet naar verdere groeimogelijkheden in Noorwegen.

Zo hoopt Schuster te profiteren van de geplande digitalisering van het Noorse spoor. Vossloh denkt dat het met zijn expertise van data monitoring een goede partner kan zijn voor preventief onderhoud.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.