ProRail doet aangifte tegen boer die trekker op overweg parkeerde

ProRail gaat aangifte doen tegen een boer die zijn trekker op een onbewaakte spoorwegovergang in Zutphen parkeerde en een fotograaf die dit in beeld bracht. Een foto van de boer en trekker op de overweg stond bij een artikel op de website van het AD. “Levensgevaarlijk en strafbaar”, zegt ProRail op Twitter.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “ProRail doet aangifte tegen boer die trekker op overweg parkeerde”

Wiebe Goossen|26.07.21|14:20

Als mensen bewust overwegen gaan blokkeren, is het moment gekomen rigoureus door te pakken en over te gaan tot directe afsluiting: het moet afgelopen zijn met dat getreuzel!

Jan Koning|26.07.21|14:34

Als mensen bewust overwegen gaan blokkeren, brengen zij hun en andermans leven bewust in gevaar. Bovendien kennen zij kennelijk het gevaar bij overwegen. Wees dan bij het naderen van die overweg extra voorzichtig. Denk aan het gezegde dat al in de jaren 60 op lagere scholen werd geleerd aan kinderen tijdens de verkeersles over het oversteken van een weg: “Beter even later thuis, dan gewond in ’t ziekenhuis!”
Dat gezegde heeft nog niets aan actualiteit verloren!

A C F Sierts|26.07.21|20:41

@ Wiebe / Jan:

Van ‘bewust blokkeren’ is volstrekt geen sprake. Dit is een superdomme fotografeer-actie. Mogelijk is de boer uitgegaan van de dienstregeling, maar dat is natuurlijk geen excuus!

Overigens hadden die NABO’s daar allang beveiligd moeten worden toen daar de baanvaksnelheid omhoog is gebracht: eerst naar 120, en vanaf 2017 zelfs 140 km/u (bron: Netverklaring + MIRT). Beetje raar om de gemeente daarmee jaren later alsnog lastig te gaan vallen.
Foutje ProRail -> rekening ProRail.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.