klimaat

Situatie spoor Zuid-Limburg nauwelijks gewijzigd, hinder voor reizigers valt mee

ProRail heeft vrijdagochtend een update gegeven over de situatie op het spoor in Zuid-Limburg. De hinder voor reizigers valt gezien de omstandigheden nog mee, al moeten reizigers die de grens over willen rekening houden met beperkingen. Pas als het water zakt en er beter zicht is op de situatie in België en Duitsland kan ProRail de balans opmaken.

Voor reizigers is de situatie niet anders dan op donderdag, zegt een woordvoerder. Donderdag hebben mensen van ProRail het gebied bezocht, waar ze onder de indruk waren van de moeilijkheden waar mensen in de getroffen plaatsen mee te maken hebben. “In die zin vallen de problemen op het spoor nog mee”, aldus een woordvoerder.

Snelheidsbeperking

De snelheidsbeperking bij Meerssen is inmiddels opgeheven, maar het baanvak van Eijsden naar Visé ligt er nog steeds uit. Ook is er geen treinverkeer tussen Maastricht en Sittard mogelijk. Vanuit Heerlen naar Duitsland kan tot Herzogenrath. Ook die situatie is dus nog ongewijzigd en dat zal volgens de woordvoerder nog wel even zo blijven.

Verwachtingen uitspreken over de hervatting van het treinverkeer is lastig, zegt de zegsman vrijdag. Daarvoor moet eerst het water zakken. Bovendien er nog weinig zicht over de situatie in België en Duitsland, behalve dat deze ernstig is.

“Onze collega’s van Infrabel hebben met een heftige situatie te maken. Daar zijn grote problemen. De foto’s uit het getroffen gebied spreken boekdelen.”

Infrabel meldde donderdag dat er sprake is van ‘grote schade’ aan het spoor. Vanwege aanhoudende regen is het bedrijf nog niet in staat geweest om de precieze schade vast te stellen. De verwachting is dat het herstel van het spoor enkele weken zal duren.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.