Station Amersfoort, foto: ProRail

ProRail laat wissels vervangen bij Amersfoort

Aannemer Dura Vermeer gaat in de laatste weken van juli in opdracht van ProRail en deel van de 120 wissels rond station Amersfoort Centraal saneren of vervangen. Op het station zelf wordt perron 5b verlengd en opgehoogd.

Tussen de stations Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst wordt er van 20 juli, 01.00 uur, tot 31 juli, 05.00 uur, 24 uur per dag gewerkt. Onder meer diverse wissels en de bovenleiding worden vervangen. Daarnaast past Dura Vermeer de treinbeveiliging aan en worden kabels en leidingen deels vernieuwd.
Tenslotte wordt perron 2 langs spoor 5 op station Amersfoort Centraal verlengd.

Schothorst

Een paar maanden later, tussen 16 oktober, 01.00 uur, en 23 oktober, 05.00 uur, wordt er opnieuw gewerkt bij Amersfoort. Dit keer ter hoogte van station Amersfoort Schothorst. Dan bestaan de werkzaamheden uit het vernieuwen van diverse wissels en aanpassen van de bovenleiding, het aanpassen van de treinbeveiliging en
het deels vernieuwen van kabels en leidingen.

Tijdens deze werkzaamheden in oktober wordt de Zielhorsterweg voor alle verkeer afgesloten tussen zondag 17 oktober 23.00 uur en donderdag 21 oktober 06.00 uur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

2 reacties op “ProRail laat wissels vervangen bij Amersfoort”

Dennis Van wijk|12.07.21|11:25

En dan meteen een stuk milieu vriendelijker en betrouwbaarder met elektrische wisselverwarming, of weer gewoon met de achterhaalde gas techniek zoals recent in Hengelo? Lekker goedkoop in de aanleg en wanneer we CO2 neutraal willen worden binnenkort alweer aan vervanging toe.

Illya Vaes|13.07.21|11:06

Saneren = gezond maken. Dat is het *slopen* van wissels zelden (al roepen de wisselhaters dat nog zo hard). De Duitsers verstaan er taalkundig correct het weer in goede staat van onderhoud brengen onder.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.