Hersporen Arriva-trein Groningen

Herstel spoor bij ontspoorde trein Groningen, duurt tot maandagnacht (update)

Foto: ProRail

ProRail verwacht de bij Groningen Hoofdstation ontspoorde Arrriva-trein maandagavond rond 17.00 uur te kunnen hersporen. De spoedreparatie van het spoor zal daarna nachtwerk worden, meldt de spoorbeheerder. De trein ontspoorde zondagavond rond 23.30 uur, reizigers moesten geëvacueerd worden, niemand raakte gewond.

De trein was net vertrokken in de richting van Roodeschool toen een aantal wielen uit het spoor liepen. ProRail onderzoekt de oorzaak van de ontsporing. De spoorbeheerder verwacht zeker tot maandagavond bezig te zijn met het herstel van het spoor. Tot die tijd is er geen treinverkeer mogelijk tussen Groningen en Zuidhorn en tussen Groningen en Groningen Noord/Delfzijl.

Hersporen

Om het treinverkeer weer mogelijk te maken, moet de ontspoorde trein herspoord en afgevoerd worden. Pas dan is het spoor vrij voor herstel. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen. De reizigers in de trein konden door personeel van Arriva naar het perron worden begeleid, doordat het achterste gedeelte van de trein nog langs het perron stond. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de ontsporing.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.