Kerkrade oversteek-meuserstraat

Kerkrade vervangt twee NABO’s door tunnels in 2022

De Limburgse gemeente Kerkrade krijgt tunnels op de plekken waar nu nog een Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO) ligt. De opdracht voor de bouw van de eerste tunnel is gegund aan aannemer Strukton. De procedure voor de tweede tunnel loopt nog, maar de bouw van beide tunnels gaat naar verwachting volgend jaar van start. 

Strukton gaat nu aan de slag met het ontwerp en de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe tunnel aan de Torenstraat, meldt de gemeente Kerkrade. Het streven is dat de ondertunneling in de zomer van 2022 wordt gerealiseerd, onder voorbehoud van planning en uitvoeringsmogelijkheden. ProRail is nu in overleg met de aannemer over de manier waarop, en de omstandigheden waaronder dit werk in de zomer van 2022 gerealiseerd kan worden.

Veetunnel

Daarnaast zijn ProRail en de gemeente bezig met de aanpak van de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Meuserstraat in Haanrade. Bij het zoeken naar een alternatief is volgens de gemeente Kerkrade niet alleen gekeken naar bereikbaarheid, maar ook naar mogelijkheden die zo min mogelijk overlast voor de omwonenden en zo min mogelijk belasting van het natuurgebied tot gevolg zullen hebben. Hieruit kwam één optie naar voren.

Een verderop gelegen bestaande veetunnel wordt opgewaardeerd naar een voetgangerstunnel die ook voor onderhoudsvoertuigen te gebruiken is. Daarnaast wil de gemeente wil het gebied aangrenzende gebied beter toegankelijk maken voor wandelaars. Op dit moment wordt met grondeigenaren overlegd hoe dat het best kan worden gerealiseerd.

Wandelpaden

Het afronden van het ontwerp van de tunnel en de bijhorende wandelpaden en het doorlopen van alle daarvoor benodigde gemeentelijke procedures zal medio december 2021 zijn afgerond. De werkzaamheden aan deze tunnel zijn ook gepland voor de zomerperiode van 2022.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Alom

1 reactie op “Kerkrade vervangt twee NABO’s door tunnels in 2022”

asierts|17.06.21|18:12

Het ondertunnelen van NABO’s is lachwekkend onnozel, helemaal op enkelspoor. Gelet op het extreem lage gebruik is beveiligen doorgaans meer dan genoeg. Pak drukkere overwegen aan!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kerkrade vervangt twee NABO’s door tunnels in 2022 | SpoorPro.nl
Kerkrade oversteek-meuserstraat

Kerkrade vervangt twee NABO’s door tunnels in 2022

De Limburgse gemeente Kerkrade krijgt tunnels op de plekken waar nu nog een Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO) ligt. De opdracht voor de bouw van de eerste tunnel is gegund aan aannemer Strukton. De procedure voor de tweede tunnel loopt nog, maar de bouw van beide tunnels gaat naar verwachting volgend jaar van start. 

Strukton gaat nu aan de slag met het ontwerp en de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe tunnel aan de Torenstraat, meldt de gemeente Kerkrade. Het streven is dat de ondertunneling in de zomer van 2022 wordt gerealiseerd, onder voorbehoud van planning en uitvoeringsmogelijkheden. ProRail is nu in overleg met de aannemer over de manier waarop, en de omstandigheden waaronder dit werk in de zomer van 2022 gerealiseerd kan worden.

Veetunnel

Daarnaast zijn ProRail en de gemeente bezig met de aanpak van de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Meuserstraat in Haanrade. Bij het zoeken naar een alternatief is volgens de gemeente Kerkrade niet alleen gekeken naar bereikbaarheid, maar ook naar mogelijkheden die zo min mogelijk overlast voor de omwonenden en zo min mogelijk belasting van het natuurgebied tot gevolg zullen hebben. Hieruit kwam één optie naar voren.

Een verderop gelegen bestaande veetunnel wordt opgewaardeerd naar een voetgangerstunnel die ook voor onderhoudsvoertuigen te gebruiken is. Daarnaast wil de gemeente wil het gebied aangrenzende gebied beter toegankelijk maken voor wandelaars. Op dit moment wordt met grondeigenaren overlegd hoe dat het best kan worden gerealiseerd.

Wandelpaden

Het afronden van het ontwerp van de tunnel en de bijhorende wandelpaden en het doorlopen van alle daarvoor benodigde gemeentelijke procedures zal medio december 2021 zijn afgerond. De werkzaamheden aan deze tunnel zijn ook gepland voor de zomerperiode van 2022.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Alom

1 reactie op “Kerkrade vervangt twee NABO’s door tunnels in 2022”

asierts|17.06.21|18:12

Het ondertunnelen van NABO’s is lachwekkend onnozel, helemaal op enkelspoor. Gelet op het extreem lage gebruik is beveiligen doorgaans meer dan genoeg. Pak drukkere overwegen aan!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.