Nachtelijke onderhoudswerkzaamheden Schipholtunnel, foto: ProRail

SpoorProTV: groot onderhoud Schipholtunnel en FNV over opheffing overwegen

Voor het groot onderhoud van de Schipholspoortunnel heeft ProRail voor een nieuwe contractvorm gekozen, waarbij de spoorbeheerder niet precies voorschrijft wat er moet gebeuren, maar samen optrekt met de aannemers. Gebiedsmanager Alf Smolders en projectmanager Saco Delaparra van ProRail gaven woensdag een toelichting over deze nieuwe contractvorm in de uitzending van SpoorProTV.

Verder een interview met vakbondsbestuurder Henri Janssen van FNV Spoor. Zaterdag gebeurde er een ongeluk op een onbewaakte overweg in het Friese Bozum. Twee inzittenden van een auto kwamen om het leven bij een aanrijding met een Arriva-trein. Janssen vindt dat de maat vol is en alle onbeveiligde overwegen in Nederland per direct moeten worden gesloten of beveiligd.

Kijk hier de uitzending terug:

Goederentrein uit China

Ook waren er beelden te zien van de eerste trein uit het Chinese Nanjing die afgelopen vrijdag is aangekomen op de GVT-terminal. Het voertuig was ongeveer drie weken onderweg. Het is de start van een nieuwe, vaste route tussen China en Nederland.

De live-uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen publiceren we relevante spoorvideo’s en -reportages. Wanneer je je abonneert op ons kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Update: woensdag 16.00 uur

Lees ook:

Twee doden bij botsing op onbewaakte overweg Friesland

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.