Een tram van de Uithoflijn wordt getest, Twitter @pvermeu2

Utrecht vernieuwt tram-busbaan Science Park

Aannemer Van Gelder start op 26 juni in opdracht van de provincie Utrecht met de vernieuwing van de gecombineerde tram-busbaan in het Utrechtse Science Park. Tijdens de twee maanden durende werkzaamheden rijdt de Uithoflijn (tramlijn 22) niet. Vervoerder U-OV zet in plaats daarvan extra ritten in op buslijn 28.

De asfalt toplaag en de constructie waarmee het tramspoor is ingebouwd, wordt op dit gedeelte van de lijn vervangen. Van Gelder BV voert dit werk uit in opdracht van de provincie Utrecht die de tramlijn beheert en onderhoudt. Vernieuwing van de toplaag is volgens de provincie nodig omdat de verharding waarover de trams en bussen rijden op sommige delen afbrokkelt. Dit levert risico’s op voor de veiligheid van het openbaar vervoer. Om de toplaag te kunnen vervangen is het nodig tramlijn 22 tijdelijk buiten dienst te stellen. Vervoerder U-OV zet in plaats daarvan extra ritten in op buslijn 28.

Start academisch jaar

De werkzaamheden staan ingepland voor de periode tussen 26 juni en 23 augustus 2021. Afhankelijk van de voortgang is er twee weken reservetijd. De werkzaamheden moeten uiterlijk op 5 september, de start van het academisch jaar in Utrecht, zijn afgerond. Vanaf dat moment zullen de trams weer rijden. Het gebied waar gewerkt wordt bevindt zich tussen de kruising met de rijksweg A27 nabij halte Padualaan en de keerlus van de bussen naast het Prinses Maximacentrum.

Om hinder beperkt te houden, wordt alleen gewerkt tussen 7.00 en 23.00 uur. De werkzaamheden die de minste geluidshinder veroorzaken, worden in de avonduren uitgevoerd. De universiteit, bedrijven en instellingen in Utrecht Science Park blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Buslijn 28 wordt vanwege de bouwwerkzaamheden omgeleid in Utrecht Science Park en er komen een aantal tijdelijke haltes. Tijdens de uitvoering zullen ook een aantal oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers tijdelijk worden afgesloten. Weggebruikers worden door verkeersregelaars verwezen naar de dichtstbijzijnde oversteekplaats.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.