Spoorwegovergang Steenakkerstraat Breda, foto: Google Streetview

14-jarig meisje op fiets komt om op spoorwegovergang Breda

Een 14-jarig meisje uit Prinsenbeek is dinsdagmiddag op een spoorwegovergang in Breda om het leven gekomen. Dat gebeurde toen zij met de fiets de overweg probeerde over te steken en door een trein werd geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 15.00 uur in de Steenakkerstraat, meldt de politie.

De politie stelde direct een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk. Daarbij is onder andere een sporenonderzoek ingesteld en een getuige verhoord, waaruit volgens de politie blijkt dat sprake is “van een noodlottig ongeval”. Het treinverkeer tussen Breda, Lage Zwaluwe en Rotterdam Centraal lag zo’n vier uur stil. De NS zette vervangende bussen in.

Ongeluk op bewaakte overweg

Afgelopen zondag gebeurde er ook al een dodelijk ongeluk op een bewaakte spoorwegovergang. Een 21-jarige bestuurder van een auto kwam in het Groningse Glimmen om het leven bij een botsing met een trein. Het Dagblad van het Noorden meldde dat hij een ‘spannende foto’ zou willen hebben maken op het spoor.

Lees ook:

SpoorPro houdt op 25 mei een seminar over veiligheid op spoorwegovergangen. Daar komen sprekers aan het woord zoals gasthoogleraar John Stoop van de TU Delft, regiodirecteur Noordoost Dorothé Wennekendonk bij ProRail, vakbondsbestuurder en voormalig NS-machinist Rob de Groot, hoofd Quality, Health, Safety and Environment Sacha Göddeke bij NS en teamleider Robbert Broere van de politie landelijke eenheid.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.