Werkzaamheden station Buggenhout en omgeving van start

Infrabel en de NMBS zijn afgelopen weekend gestart met werkzaamheden aan het station van Buggenhout. De opwaardering van het station kadert in een vernieuwing van de spoorinfrastructuur tussen Dendermonde en Londerzeel. De werken, die gepaard gaan met een heropwaardering van de stationsomgeving, lopen tot medio volgend jaar.

Tussen Dendermonde en Londerzeel voert Infrabel vernieuwings- en onderhoudswerken uit aan de spoorinfrastructuur. De ballast, de spoorstaven en de dwarsliggers worden vernieuwd. Ook de seininrichting en drie overwegen krijgen een grondige make-over. Om deze werken met behulp van
een werktrein in alle veiligheid uit te voeren, dienen ook andere overwegen tijdelijk afgesloten te worden in Dendermonde en Buggenhout.

Spoorwerkzaamheden

Er wordt zowel tijdens de week ’s nachts en tijdens de weekends gewerkt om hinder te voorkomen. Tijdens zeven weekenden dit jaar zal het treinverkeer tussen Dendermonde en Londerzeel plaatselijk onderbroken zijn. NMBS zet in deze periode vervangbussen in.

Dit weekend zijn Infrabel en NMBS ook gestart met de opwaardering van het station van Buggenhout, dat tussen Londerzeel en Dendermonde gelegen is op lijn 32. De perrons worden verlengd en verhoogd tot de standaardhoogte van 75 centimeter wat in- en uit de trein stappen makkelijker zal maken. Daarnaast worden de perrons ook verlengd tot 250 meter, waardoor in de toekomst ook treinen met een lengte tot 240 meter kunnen stoppen.

Andere werkzaamheden die op het station voorzien zijn, zijn een volledige vernieuwing van de zitbanken, verlichting en perronsignalisatie. De perrons worden verhard met gietasfalt en afgewerkt met nieuwe perronboorden. De perrons worden ook uitgerust met vernieuwde luifels die eveneens de nabijgelegen fietsenstalling zullen overkappen.

De werkzaamheden zullen aan het einde van de zomer van 2022 zijn afgerond.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is correspondent voor vakblad SpoorPro in België.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Werkzaamheden station Buggenhout en omgeving van start | SpoorPro.nl

Werkzaamheden station Buggenhout en omgeving van start

Infrabel en de NMBS zijn afgelopen weekend gestart met werkzaamheden aan het station van Buggenhout. De opwaardering van het station kadert in een vernieuwing van de spoorinfrastructuur tussen Dendermonde en Londerzeel. De werken, die gepaard gaan met een heropwaardering van de stationsomgeving, lopen tot medio volgend jaar.

Tussen Dendermonde en Londerzeel voert Infrabel vernieuwings- en onderhoudswerken uit aan de spoorinfrastructuur. De ballast, de spoorstaven en de dwarsliggers worden vernieuwd. Ook de seininrichting en drie overwegen krijgen een grondige make-over. Om deze werken met behulp van
een werktrein in alle veiligheid uit te voeren, dienen ook andere overwegen tijdelijk afgesloten te worden in Dendermonde en Buggenhout.

Spoorwerkzaamheden

Er wordt zowel tijdens de week ’s nachts en tijdens de weekends gewerkt om hinder te voorkomen. Tijdens zeven weekenden dit jaar zal het treinverkeer tussen Dendermonde en Londerzeel plaatselijk onderbroken zijn. NMBS zet in deze periode vervangbussen in.

Dit weekend zijn Infrabel en NMBS ook gestart met de opwaardering van het station van Buggenhout, dat tussen Londerzeel en Dendermonde gelegen is op lijn 32. De perrons worden verlengd en verhoogd tot de standaardhoogte van 75 centimeter wat in- en uit de trein stappen makkelijker zal maken. Daarnaast worden de perrons ook verlengd tot 250 meter, waardoor in de toekomst ook treinen met een lengte tot 240 meter kunnen stoppen.

Andere werkzaamheden die op het station voorzien zijn, zijn een volledige vernieuwing van de zitbanken, verlichting en perronsignalisatie. De perrons worden verhard met gietasfalt en afgewerkt met nieuwe perronboorden. De perrons worden ook uitgerust met vernieuwde luifels die eveneens de nabijgelegen fietsenstalling zullen overkappen.

De werkzaamheden zullen aan het einde van de zomer van 2022 zijn afgerond.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is correspondent voor vakblad SpoorPro in België.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.