20-jarige jongen omgekomen bij aanrijding tussen trein en auto in Glimmen, foto: Noordernieuws/De Vries Media

20-jarige bestuurder komt om op bewaakte overweg in provincie Groningen

Foto: Noordernieuws/De Vries Media

Bij een aanrijding tussen een passagierstrein en een auto in Glimmen bij Groningen is zondagavond rond 18.00 uur de 20-jarige bestuurder van de personenauto om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde op een beveiligde overweg aan de Parallelweg. De inzittenden van de NS-intercity bleven ongedeerd.

De intercity was op weg van Groningen naar Den Haag Centraal. Omstanders hebben in afwachting van de hulpdiensten het slachtoffer gereanimeerd. Ambulancepersoneel nam dit daarna van hen over. Meerdere ambulances, politie, brandweer en een traumahelikopter gingen ter plaatse. Later op de avond werd bekend dat het slachtoffer uit de gemeente Midden-Groningen aan zijn verwondingen is overleden.

Onderzoek

Op dit moment wordt onderzocht hoe het ongeluk kon gebeuren. Vanwege het ongeluk konden zondagavond tijdelijk geen treinen tussen Assen en Groningen rijden. Rond 22.30 uur werd het treinverkeer hervat. Zondagnacht is de overweginstallatie door een aannemer gerepareerd.

Lees ook:

SpoorPro houdt op 25 mei een seminar over veiligheid op spoorwegovergangen. Daar komen sprekers aan het woord zoals gasthoogleraar John Stoop van de TU Delft, regiodirecteur Noordoost Dorothé Wennekendonk bij ProRail, vakbondsbestuurder en voormalig NS-machinist Rob de Groot, hoofd Quality, Health, Safety and Environment Sacha Göddeke bij NS en teamleider Robbert Broere van de politie landelijke eenheid. Bezoek de website van het evenement om het volledige programma te bekijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “20-jarige bestuurder komt om op bewaakte overweg in provincie Groningen”

Koos Snel|05.06.21|11:01

Er is al veel geschreven en gesproken over gevaarlijke spoorwegovergangen. Rest de vraag wie of wat is het gevaarlijks. De spoorwegovergang of de weggebruiker die de spoorwegovergang berijdt. Als Oud-NS-machinist met 42 dienstjaren kan ik een boek schrijven over de weggebruiker/misbruiker van de spoorwegovergang. Details zal ik niet noemen. Dat er een andere frequentie heerst op een Sp.overgang moge duidelijk zijn. Dat wil niet zeggen dat er geen trein komt. Opgepast dus!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.