Railway workers using tablet computer

Webinar: hoe richt je spoorinfraprojecten efficiënter in met behulp van moderne technologie?

De ontwikkeling en exploitatie van spoorweginfrastructuur is een complex proces met grote economische belangen. Betrokkenen moeten effectief samenwerken met de spoorbeheerder om strategische infrastructuuractiva te plannen, bouwen, voorspellen en exploiteren. Moderne technologie kan deze uitdagingen natuurlijk ondersteunen, maar tot dusver verloopt de acceptatie traag, zegt technologieleverancier Oracle.

Spoorvervoer is de hoeksteen van duurzaam, innovatief en veilig vervoer. Het is een aandachtsgebied van de Europese Green Deal dat op korte, middellange en lange termijn aanzienlijke investeringen in de spoorwegsector zal stimuleren. Spoorinfrastructuurprojecten worden daarnaast door regeringen gezien als een manier om te werken aan herstel van de huidige Covid 19-crisis.

Webinar

Technologieleverancier Oracle Construction and Engineering is ervan overtuigd dat innovaties op het gebied van bouwtechnologie, waaronder digital twins en de Building Information Management-methodologie (BIM) kunnen zorgen voor broodnodige efficiëntieverbetering in infrastructuurprojecten in het spoor.

Oracle organiseert op 19 mei een webinar met zustertitel RailTech,com waarin Werner Maritz, directeur industriestrategie en Karthik Venkatasubramanian – VP, Data Science & Analytics, van Oracle Construction and Engineering dieper ingaan op de inzet van technologie bij infraprojecten.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • De voordelen van een standaard projectbreed systeem voor bouwmanagement.
  • Hoe kan met een gemeenschappelijke data-omgeving de samenwerking worden verbeterd?
  • Hoe kunnen projectgegevens en voorspellende analyses ingezet worden om slimmere beslissingen te nemen, risico’s te verminderen en ook op tijd en binnen budget af te ronden?
  • Hoe kan digitale innovatie in processen worden toegepast om projecten voorspelbaar en succesvol te maken?
  • Hoe kunnen eigenaren van een digital twin de hele levenscyclus van een asset profiteren?

Registratie is gratis voor de lezers van SpoorPro via deze link.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.