SpoorProTV aflevering spooronderhoud

SpoorProTV: ASAP ERTMS en tunnelreclame in de Rotterdamse metro

Het SpoorPro Seminar over veiligheid op overwegen, het innovatiepartnerschap ASAP ERTMS en de nieuwe tunnelreclame in de Rotterdamse metro. Deze onderwerpen kwamen woensdag aan bod in de nieuwsuitzending van SpoorProTV.

ProRail is een innovatiepartnerschap met twaalf bedrijven gestart om de invoering van ERTMS te versnellen. Jantsje op de Hoek, Programmamanager Innovaties Inkopen bij ProRail, vertelt woensdag in de uitzending van SpoorProTV waar het project nu staat.

In juli 2020 startte ProRail de aanbesteding ASAP ERTMS (Aanbesteding Snellere AanPak). ProRail vroeg bedrijven om met oplossingen te komen om de invoering van het treinbeveiligingssysteem ERTMS te versnellen. Op 31 maart maakte de spoorbeheerder bekend partnerschappen aan te gaan met Rail Connected, Heijmans Infra, Allinq Group, BAM Infra Rail, VRS Railway Industry, Tizzin, Movares, GeoNext, VolkerRail, Strukton Rail, Pilz en Delta Pi. Op de Hoek legt uit hoe deze bedrijven en ProRail te werk zullen gaan en in welke vraagstukken ze gaan duiken.

Tunnelreclame in de metro

Verder in de uitzending een videoreportage over tunnelreclame tussen station Blaak en Beurs dat te zien is voor reizigers. Het is voor het eerst dat dit soort reclame in Nederland in de metro wordt getoond. Europese steden zoals Barcelona, Rome en Madrid gingen Rotterdam al voor. Op de wanden van de metrotunnel zijn verticale ledstrips aangebracht die beelden tonen aan reizigers terwijl de metro rijdt.

Ook wordt er vooruitgeblikt naar het digitale SpoorPro Seminar Spoorveiligheid dat vakblad SpoorPro op 25 mei houdt. Daarbij gaan experts van ILT, NS, ProRail, de Politie en VVMC in op de veiligheid op spoorwegovergangen. Het merendeel van de ongevallen op het spoor vindt plaats op overwegen. Tijdens het seminar gaan spoorprofessionals met elkaar in gesprek over mogelijke oplossingen.

SpoorProTV

De live-uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen publiceren we relevante spoorvideo’s en -reportages. Wanneer je je abonneert op ons kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: ASAP ERTMS en tunnelreclame in de Rotterdamse metro | SpoorPro.nl
SpoorProTV aflevering spooronderhoud

SpoorProTV: ASAP ERTMS en tunnelreclame in de Rotterdamse metro

Het SpoorPro Seminar over veiligheid op overwegen, het innovatiepartnerschap ASAP ERTMS en de nieuwe tunnelreclame in de Rotterdamse metro. Deze onderwerpen kwamen woensdag aan bod in de nieuwsuitzending van SpoorProTV.

ProRail is een innovatiepartnerschap met twaalf bedrijven gestart om de invoering van ERTMS te versnellen. Jantsje op de Hoek, Programmamanager Innovaties Inkopen bij ProRail, vertelt woensdag in de uitzending van SpoorProTV waar het project nu staat.

In juli 2020 startte ProRail de aanbesteding ASAP ERTMS (Aanbesteding Snellere AanPak). ProRail vroeg bedrijven om met oplossingen te komen om de invoering van het treinbeveiligingssysteem ERTMS te versnellen. Op 31 maart maakte de spoorbeheerder bekend partnerschappen aan te gaan met Rail Connected, Heijmans Infra, Allinq Group, BAM Infra Rail, VRS Railway Industry, Tizzin, Movares, GeoNext, VolkerRail, Strukton Rail, Pilz en Delta Pi. Op de Hoek legt uit hoe deze bedrijven en ProRail te werk zullen gaan en in welke vraagstukken ze gaan duiken.

Tunnelreclame in de metro

Verder in de uitzending een videoreportage over tunnelreclame tussen station Blaak en Beurs dat te zien is voor reizigers. Het is voor het eerst dat dit soort reclame in Nederland in de metro wordt getoond. Europese steden zoals Barcelona, Rome en Madrid gingen Rotterdam al voor. Op de wanden van de metrotunnel zijn verticale ledstrips aangebracht die beelden tonen aan reizigers terwijl de metro rijdt.

Ook wordt er vooruitgeblikt naar het digitale SpoorPro Seminar Spoorveiligheid dat vakblad SpoorPro op 25 mei houdt. Daarbij gaan experts van ILT, NS, ProRail, de Politie en VVMC in op de veiligheid op spoorwegovergangen. Het merendeel van de ongevallen op het spoor vindt plaats op overwegen. Tijdens het seminar gaan spoorprofessionals met elkaar in gesprek over mogelijke oplossingen.

SpoorProTV

De live-uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen publiceren we relevante spoorvideo’s en -reportages. Wanneer je je abonneert op ons kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.