Opnieuw dodelijk ongeval op overweg bij Hengelo

Bij een aanrijding tussen een trein en een auto op een beveiligde spoorwegovergang in de buurt van Hengelo is dinsdagavond een persoon overleden. Het gaat om de bestuurder van de auto. 

De aanrijding gebeurde op een bewaakte spoorwegovergang tussen de Pentropsdijk en de Nieuwe Grensweg, net buiten Hengelo. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. De inzittenden van de trein zijn overgestapt op een andere trein en zijn naar station Hengelo gebracht. Er reden dinsdagavond geen treinen tussen Hengelo en Oldenzaal. Omdat het ongeval plaats vond in het buitengebied van Hengelo was het bergen van de auto een moeilijke klus.

Derde dodelijke ongeval

Het is de derde keer in korte tijd dat er een dodelijk ongeval plaatsvindt op een spoorwegovergang in de buurt van Hengelo. Op het traject tussen Hengelo en Almelo kwam afgelopen zondag bij Zenderen nog een persoon om het leven bij een aanrijding met een trein. Twee weken eerder overleed een 21-jarige maaltijdbezorger uit Hengelo op een verderop gelegen overweg. Deze overgang is inmiddels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Naar aanleiding van rapport over de aanrijding bij Hooghalen, waarbij de machinist om het leven kwam, namen de NS en ProRail per direct maatregelen om de risico’s van Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO’s) in te dammen. Zes ervan worden met spoed opgeheven, bij vier geldt met ingang van donderdag 11 maart een snelheidsverlaging en bij nog eens 17 NABO’s volgen op korte termijn maatregelen. Ook is nieuwe wetgeving in de maak, om op lokaal niveau meer vaart achter de aanpak van NABO’s te krijgen.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.