Heropening van Britse spoorlijn na 82 jaar stap dichterbij

Het lokale overheidsorgaan West Midlands Combined Authority heeft het laatste deel van de benodigde financiering voor de Camp Hill-spoorlijn in Birmingham goedgekeurd, zo meldden lokale media onlangs. Daarmee komt de geplande heropening van de lijn voor reizigers in 2023, 82 jaar nadat de stations van de lijn gesloten werden, weer een stap dichterbij.

Als onderdeel van de plannen voor het Camp Hill-spoor moeten de drie van de zes oorspronkelijke stations, Moseley, Kings Heath en Hazelwell, weer in gebruik genomen worden. Met het project is een bedrag van 61 miljoen pond gemoeid, omgerekend 70,8 miljoen euro.

Spoorlijn

Met de spoorlijn moet de reistijd naar het centrum van Birmingham verkort worden tot ongeveer een kwartier. Met de auto heb je daar tijdens de spits minstens 45 minuten voor nodig. In Moseley is het werk inmiddels begonnen. Later dit jaar moet daar de bouw van start gaan. Voor de ontwikkeling van de station werken de lokale transportautoriteiten samen met onder meer spoorbeheerder Network Rail en vervoerder West Midlands Trains.

De burgemeester van het stedelijk graafschap West Midlands is blij dat er na decennia weer reizigers gebruik kunnen maken van de lijn. Inwoners van Birmingham maken zich al jaren hard voor een heropening van de Camp Hill-spoorlijn, die in 1840 in gebruik genomen werd.

Lees meer:

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.