Siemens MoComp webshop

Siemens lanceert online catalogus voor treinonderdelen

Treinenbouwer Siemens Mobility opent deze week MoComp, een online catalogus voor onderdelen van rollend materieel. In de website zijn zowel mechanische als elektronische en systeemcomponenten te vinden voor railvoertuigen. Het gaat hierbij onder meer om pantografen, aandrijfsystemen, draaistellen, remmen en onderdelen voor de energievoorziening aan boord. 

MoComp brengt volgens Siemens Mobility voor het eerst de diverse railvoertuigcomponenten van Siemens Mobility samen op één plek, waar de informatie erover te raadplegen is voor klanten. Het gaat dus niet om een webwinkel, zoals bekend van consumentengoederen. Bestellen door middel van een muisklik en het achterlaten van creditcardgegevens is dus niet mogelijk, maar de website van MoComp biedt wel een overzicht van het Siemens-asssortiment voor de verschillende productgroepen.

Nationale toelatingen

Hierbij is een onderscheid gemaakt tussen locomotieven, lightrail, metro, forensentreinen en hogesnelheidsmaterieel. Van alle beschikbare onderdelen zijn de technische gegevens en de huidige toepassingen en nationale toelatingen schematisch weergegeven.

“Onze jarenlange ervaring met treinen en locomotieven stelt ons in staat om de spoorwegindustrie een uitgebreid portfolio van componenten en systemen aan te bieden”, aldus Albrecht Neumann, directeur Rolling Stock bij Siemens Mobility. “Dit portfolio is specifiek ontwikkeld voor de behoeften van de industrie vanuit het perspectief van een voertuigbouwer. MoComp biedt producenten van rollend materieel, OEM’s en operators de mogelijkheid om gemakkelijk individuele componenten en complete systemen aan te schaffen waarmee ze de prestaties van hun railvoertuigen kunnen optimaliseren en verbeteren.”

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Siemens lanceert online catalogus voor treinonderdelen | SpoorPro.nl
Siemens MoComp webshop

Siemens lanceert online catalogus voor treinonderdelen

Treinenbouwer Siemens Mobility opent deze week MoComp, een online catalogus voor onderdelen van rollend materieel. In de website zijn zowel mechanische als elektronische en systeemcomponenten te vinden voor railvoertuigen. Het gaat hierbij onder meer om pantografen, aandrijfsystemen, draaistellen, remmen en onderdelen voor de energievoorziening aan boord. 

MoComp brengt volgens Siemens Mobility voor het eerst de diverse railvoertuigcomponenten van Siemens Mobility samen op één plek, waar de informatie erover te raadplegen is voor klanten. Het gaat dus niet om een webwinkel, zoals bekend van consumentengoederen. Bestellen door middel van een muisklik en het achterlaten van creditcardgegevens is dus niet mogelijk, maar de website van MoComp biedt wel een overzicht van het Siemens-asssortiment voor de verschillende productgroepen.

Nationale toelatingen

Hierbij is een onderscheid gemaakt tussen locomotieven, lightrail, metro, forensentreinen en hogesnelheidsmaterieel. Van alle beschikbare onderdelen zijn de technische gegevens en de huidige toepassingen en nationale toelatingen schematisch weergegeven.

“Onze jarenlange ervaring met treinen en locomotieven stelt ons in staat om de spoorwegindustrie een uitgebreid portfolio van componenten en systemen aan te bieden”, aldus Albrecht Neumann, directeur Rolling Stock bij Siemens Mobility. “Dit portfolio is specifiek ontwikkeld voor de behoeften van de industrie vanuit het perspectief van een voertuigbouwer. MoComp biedt producenten van rollend materieel, OEM’s en operators de mogelijkheid om gemakkelijk individuele componenten en complete systemen aan te schaffen waarmee ze de prestaties van hun railvoertuigen kunnen optimaliseren en verbeteren.”

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.