Automobilist overlijdt aan verwondingen na aanrijding met goederentrein in Zinderen bij Borne, News United / Dominique Gemser

21-jarig bestuurder bestelbus komt om na botsing met goederentrein

De bestuurder van de bestelbus die zondag om het leven is gekomen bij een botsing met een goederentrein, is een 21-jarige man uit Hengelo. Dat meldt de politie maandagochtend. Het ongeluk gebeurde zondag 17.40 uur op een onbewaakte overweg bij Zenderen in de provincie Overijssel waar de voertuigen elkaar raakten.

De bestelbus werd volgens de politie enkele honderden meters meegesleept. Hulpdiensten gingen zondag ter plaatse. Op dit moment onderzoeken de politie en ProRail nog hoe ongeluk kon gebeuren. De goederentrein vervoerde geen gevaarlijke stoffen.

Treinverkeer stilgelegd

Het treinverkeer is stilgelegd. ProRail geeft aan dat als het onderzoek en de berging is afgerond dat de schade aan het spoor kan worden opgenomen. “Aan de hand daarvan plannen we werkzaamheden in en schatten we hoe lang we voor herstel nodig hebben”, aldus de spoorbeheerder.

Nederland telt 180 Niet Actief Bewaakte Overwegen (NABO’s) die op de nominatie staan om te worden opgeheven of beveiligd. Tegen 2023 moeten alle openbaar toegankelijke NABO’s zijn aangepakt.

Update: maandag 13.23 uur

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad SpoorPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “21-jarig bestuurder bestelbus komt om na botsing met goederentrein”

A C F Sierts|09.03.21|13:46

… en weer iemand gesneuveld door falend beleid. Triest. Diep triest…

John Hogaarts|10.03.21|17:10

Waarom zijn die beveiligers de man niet tegemoet gegaan zodat hij niet over de overweg hoefde. Nu hadden ze geen eten, maar dat even terzijde.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.