SpoorProTV

SpoorProTV: wat maakt station Klimmen-Ransdaal zo bijzonder?

Om het spoor echt te kunnen laten concurreren met het wegvervoer en de luchtvaart, moet er een centraal Europees systeem komen voor capaciteitsmanagement en het op elkaar afstemmen van dienstregelingen. RailNet Europe werkt al jaren aan zo’n systeem, maar voorziet een stroomversnelling dankzij de Green Deal. Luc Vansteenkiste van Railnet Europe vertelde hier woensdag over in de uitzending van SpoorProTV.

Verder in de uitzending het geheim van station Klimmen-Ransdaal. De Zuid-Limburgse treinhalte is voor het tweede jaar op rij het best gewaardeerde treinstation van Nederland. Een bemand loket heeft het station al jaren niet meer. Veel treinen stoppen er ook niet. Wat maakt dan dat reizigers zo prettig vinden aan dit station? Videojournalist Wiktor Bukowski pakte de trein over de Heuvellandroute naar Klimmen-Ransdaal om zelf te kijken. Hij sprak daar met stationsmanager Ron Linssen.

Bekijk hier vanaf 14.00 uur de uitzending:

SpoorProTV

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Abonneer je op ons kanaal en krijg automatisch een melding zodra er een nieuwe video online staat.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.