Robert-Pasteuning-en-Michel-van-den-Munckhof

BAM Infra Rail haalt hoogst mogelijke veiligheidscertificering

Certificeerder Kiwa heeft aannemer BAM Infra Rail Trede 5 van de Veiligheidsladder toegekend. Na een proces van intensieve audits en interviews bleek dat veiligheid geïntegreerd is in alle bedrijfsprocessen van het bedrijf en in die van dochter BAM Infra Spoorse Kabels. 

Om tot hun bevindingen te komen hebben de auditeurs verschillende medewerkers geïnterviewd en allerlei locaties bezocht. Er is getoetst op zes verschillende criteria, zoals leiderschap en betrokkenheid, beleid en strategie en organisatie en opdrachtnemers. Op alle criteria is ruim hoger gescoord dan de benodigde 75 procent. De totaalscore bedroeg meer dan de vereiste 85 procent.

Trots

Algemeen directeur BAM Infra Rail, Michel van den Munckhof (foto rechts), laat weten trots te zijn op de hoge scores. “Het feit dat we op alle zes de criteria hoger hebben gescoord dan vereist is, is geweldig nieuws. En los van de geweldige scores ben ik vooral trots op hoe we elkaar samen veilig houden.”

De auditeurs van Kiwa prijzen in hun rapport de open cultuur, de menselijke benadering en de interactieve aanpak van BAM Infra Rail. Dat uit zich in de jaarplannen voor medewerkers waarin veiligheid een belangrijk onderdeel is en de manier waarop ook ketenpartners worden gestimuleerd in Veiligheids- en Gezondheidsgedrag. Ook de gezamenlijke safety walks, de introductie van coaches en inspiratoren én nieuwe campagnes om gedrag te veranderen hebben bijgedragen aan het behalen van de hoogste trede van de Veiligheidsladder.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.