storing goederentrein Rijssen

Stilgevallen goederentrein Rijssen weggesleept

ProRail sleepte dinsdag aan het einde van de middag een goederentrein weg met een vastgelopen wiel. De trein was vroeg in ochtend stilgevallen ter hoogte van het Overijsselse Rijssen. Naast het treinverkeer tussen Almelo en Deventer, blokkeerde de trein ook een tweetal overwegen. Aan het begin van de avond kon het treinverkeer worden hervat.

Het defect aan de trein kon niet ter plekke worden verholpen. Daarom werd de trein uiteindelijk afgesleept met behulp van een zogenaamde asbreukwagen onder het vastgelopen wiel. Door de goederenwagon te liften met vijzels, kunnen er asbreukwagens onder de wielen van het draaistel worden geschoven en kunnen de incidentenbestrijders van ProRail de trein weer laten zakken. Met een rustig gangetje kan de trein dan toch weer rijden.

De trein is vervolgens op een rangeerterrein aan de kant gezet waardoor het spoor rond 18.00 uur weer kon worden vrijgegeven voor het doorgaande treinverkeer en de hinder voorbij was. Het is de tweede keer in twee weken dat op deze plek een goederentrein in storing valt vanwege problemen met de remmen. Of de oorzaken met elkaar te maken hebben is nog niet bekend.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.