Aanrijding overweg Markelo heftruck

Heftruck rijdt op trein in Markelo

Op een bewaakte overweg tussen Lochem en Goor heeft woensdagmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen een stoptrein van Keolis en een vorkheftruck. Hierbij vielen geen gewonden, maar tussen beide plaatsen reden lange tijd geen treinen. Rond 12.00 uur kon het treinverkeer weer worden hervat.

Het ging om een spoorwegovergang op de Brandveenweg in het buitengebied van het Twentse Markelo. Volgens een woordvoerder van ProRail probeerde de vorkheftruck te remmen, maar reed het voertuig toch door. De ‘lepels’ van de heftruck raakten de trein. De reizigers in die trein zijn met een bus verder vervoerd. Een andere heftruck voerde het aangereden exemplaar af, en de trein werd afgesleept door een andere trein.

Schade

Hoewel er niemand gewond raakte, was het treinverkeer tussen Hengelo en Lochem enkele uren gestremd. Het is nog niet bekend hoeveel schade de trein heeft. ProRail ging met meerdere voertuigen ter plaatse bij het ongeval.

Door het ongeval liep de trein brandstoflekkage op. Een deel van de weglekkende brandstof werd opgevangen. De in de trein aanwezige reizigers werden geëvacueerd en zijn met bussen verder vervoerd. Het treinverkeer was enkele uren gestremd. Er werden tijdelijk vervangende bussen ingezet.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

2 reacties op “Heftruck rijdt op trein in Markelo”

John Hogaarts|13.01.21|17:40

het bord Wacht ……………………….. bij een enkel spoor. Is dit niet een beetje vreemd. Dat staat toch alleen bij dubbel spoor.

A C F Sierts|14.01.21|21:17

Dat is wel vaker opgemerkt. ProRail heeft zoals bekend heel erg de neiging om alles burocratisch te willen standaardiseren, vandaar dat dit in die context totaal onzinnige bord ook bij enkelspoor is te vinden. Inderdaad pure geldverspilling.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.