SpoorProTV 23 dec 2020

SpoorProTV: vooruitblik op het Europees jaar van het Spoor

Naast het behandelen van laatste nieuws uit de spoorsector, blikten we in deze kersteditie van SpoorProTV vooruit op 2021, het Europees jaar van het Spoor. Onder meer met Monika Heiming van EIM Rail, de Europese branchevereniging van Rail infrabeheerders.

Verder namen we een kijkje op de bouwplaats van het Theemswegtracé en hadden we een gesprek met Aldert Baas van ProRail over de gebiedsgerichte aanpak van overwegen. ProRail sloot onlangs een overeenkomst met alle belanghebbenden in Winterswijk om volgend jaar in een keer elf onbewaakte overwegen op te heffen en twee van deze NABO te beveiligen. Baas ging in op de vraag of dit een eenmalig succes is of er meer van deze massasluitingen op de agenda staan.

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Bekijk hier de uitzending van deze week:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.