Een van de NABO in gemeente Hof van Twente, Wachtpostdijk, foto: ProRail

Hof van Twente wil af van dertien onbeveiligde overwegen

Alle dertien onbeveiligde overwegen in de gemeente Hof van Twente verdwijnen. Dit hebben de gemeente en de provincie Overijssel besloten. ProRail meldt dat er overeenstemming is bereikt over de aanpak van dertien Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO’s).

Het landelijk gelegen Hof van Twente telt nu nog de meeste onbeveiligde overwegen van Nederland. Daarbij gaat het om acht openbare en vijf particuliere onbeveiligde overwegen. Het college van burgemeester en wethouders stemde er op 3 november mee in om ze stuk voor stuk aan te pakken. Binnenkort tekenen alle partijen de intentieovereenkomst.

Gezamenlijke aanpak

“Overwegen zoals deze willen we graag aanpakken”, zegt Dorothe Wennekendonk, regiodirecteur Noord-Oost bij ProRail. “Daarom ben ik blij dat de gemeente hier mede met de investering vanuit het ministerie een grote stap wil zetten. Het gebied blijft goed bereikbaar, terwijl de veiligheid voor de omgeving en het treinverkeer flink verbetert. Dankzij gezamenlijke inspanning van ProRail, gemeente en provincie, hebben we dit voor elkaar gekregen. Ik hoop dat steeds meer gemeenten volgen.”

Als de intentieverklaring door de gemeente en ProRail is getekend, worden de maatregelen per NABO verder uitgewerkt. Daar volgt later nog een definitief akkoord op. De plannen voor de particuliere onbeveiligde overwegen worden met de landeigenaren uitgewerkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.