SpoorProTV met NS-machinist Mark van Dooren

SpoorProTV: NS-machinist Mark van Dooren vertelt over ERTMS-talkshow

NS-machinist Mark van Dooren blikte woensdag om 14.00 uur in een nieuwe aflevering van SpoorProTV vooruit op een online talkshow van het Operationeel Kenniscentrum ERTMS (OKE). In deze talkshow worden gebruikers van ERTMS bijgepraat over de laatste ontwikkeling omtrent het Europese systeem.

Tijdens de talkshow, die donderdag vanaf 15.00 uur wordt gehouden, delen machinisten en treinverkeersleiders hoe het werken met ERTMS eruit gaat zien. Binnen enkele jaren worden duizenden spoorprofessionals in Nederland opgeleid of bijgeschoold om te kunnen werken met ERTMS. Inschrijven voor de talkshow kan via de website van het ERTMS-programma.

Van Dooren legt in SpoorProTV uit waarom het zo belangrijk is dat de gebruikers van ERTMS, zoals treindienstleiders en machinisten, nauw betrokken worden bij de ingebruikname van dit systeem. Ook geeft hij enkele voorbeelden van werkwijzes die gaan veranderen.

Bekijk hier de uitzending terug:

Nieuwe bestemming voor spoormaterialen

Verder in de uitzending vertelt Akkie Stomphorst, manager hergebruik bij Voestalpine Railpro, hoe de spoorleverancier afgeschreven spoormaterialen een bijzondere, nieuwe bestemming geeft. Er is bijvoorbeeld een brug gemaakt van gebruikte dwarsliggers en spoorstaven. Deze is ontworpen tijdens Rail Circulair Design Challenge van ProRail. De manager hergebruik laat verder zien dat er schommels worden gemaakt van afgeschreven spoormateriaal en er komen nog anderen mooie, circulaire voorbeelden voorbij.

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.