De overweg Zanddijk in Yerseke

Spoorwegovergang Zeeland wordt vervangen door viaduct

De Provinciale Staten in Zeeland hebben ingestemd met het plan om de overweg Zanddijk in Yerseke te vervangen door een viaduct. De vervanging zal binnen enkele jaren gebeuren als onderdeel van een groter project, de verbreding en aanpassing van de provinciale weg N673.

Met het verbreden en aanpassen van de N673 wil de provincie Zeeland samen met de gemeente Reimerswaal de ontsluiting van Yerseke verbeteren. Bij de wegverbreding was de overweg Zanddijk één van de knelpunten. Alle partijen waren het erover eens dat het opheffen van de overweg de beste oplossing zou zijn. Voor het omvangrijke project gaat volgens planning in 2022 de eerste schop in de grond. In de tweede fase van het project zal het viaduct worden gerealiseerd.

Wendy de Wild, regiodirecteur van ProRail: “We zijn erg blij met dit besluit en maken ons er hard voor, ook naar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, om de realisatie van het viaduct mogelijk te maken en hiermee de gelijkvloerse spoorkruising op te kunnen heffen.” ProRail ziet het liefst alle overwegen in Nederland op termijn verdwijnen. Overwegen kunnen storingen veroorzaken voor trein- en wegverkeer en er is altijd een risico op ongelukken. Daarom is de meest veilige overweg geen overweg, volgens ProRail.

Lees ook:

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Esther Geerts

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.