Op dinsdag 3 november rond 19 uur is station Utrecht Centraal ontruimd, foto: ANP

Twee aanhoudingen na politieactie op Utrecht Centraal

Twee verdachten zijn dinsdagavond aangehouden na een verdachte situatie op Utrecht Centraal. Hun betrokkenheid wordt onderzocht, meldt de politie. Zij hadden geen explosieven bij zich. Bij de kortstondige politieactie werd het station werd ontruimd en het treinverkeer gestaakt. Rond 21.00 uur kwam de treinenloop weer op gang, zij het met vertraging.

De politie kwam in actie nadat een persoon in een trein verdachte taal zou hebben uitgeslagen. Daarvoor werden de hulpdiensten ingeroepen en het station ontruimd. Zwaarbewapende agenten kwamen in actie. Volgens de politie ging het om “een verdachte situatie in een trein”, waarbij er naar een persoon werd gezocht. Het station werd rond 20.15 uur weer vrijgegeven na de kortstondige politieactie.

Stremming

De stremming had grote gevolgen voor de verdere treinenloop op dinsdagavond. Reizigers van en naar Utrecht ondervonden veel hinder van de tijdelijke stremming.

Burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht sprak zijn lof uit over het politieoptreden door de “onzekere situatie” op het station. “Dankzij adequaat optreden was de situatie snel onder controle.” Na de arrestaties stroomde het station snel weer vol. Mensen zochten gelaten hun weg naar het perron.

(Bron: ANP)

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.