DB Cargo Corona-loc

Nieuwe cao voor DB Cargo Nederland met loonsverhoging van 1,8 procent

Spoorgoederenvervoerder DB Cargo Nederland heeft met vakorganisaties CNV Vakmensen en FNV Spoor overeenstemming bereikt over een nieuwe cao met een looptijd van één jaar. De cao-lonen en daaraan gerelateerde vergoedingen worden structureel verhoogd met 1,8 procent, waarvan 0,9 procent per 1 oktober 2020.
DB Cargo is de grootste spoorgoederenvervoerder van Nederland, waar zo’n 680 mensen in dienst zijn. In de nieuwe cao is naast de structurele loonstijging vastgelegd dat de decemberuitkering wordt verhoogd met een kwart procent. Dit komt uit op 5,5 procent van het maandinkomen van de medewerkers, en geldt met terugwerkende kracht tot 1 januari van dit jaar. De nieuwe cao loopt van 1 april 2020 tot en met 31 maart 2021.

Inzet medewerkers

Nanouke van ’t Riet, directeur DB Cargo Nederland: “De wereldwijde crisis ontstaan als gevolg van de uitbraak van het coronavirus raakt iedereen in Nederland. DB Cargo Nederland is daar niet van uitgezonderd. Uit het bereikte akkoord spreekt naar mijn mening dan ook waardering voor de inzet van de medewerkers in deze bijzondere tijd terwijl het tegelijkertijd recht doet aan de financiële positie waarin DB Cargo zich op dit moment bevindt.”

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe cao voor DB Cargo Nederland met loonsverhoging van 1,8 procent | SpoorPro.nl
DB Cargo Corona-loc

Nieuwe cao voor DB Cargo Nederland met loonsverhoging van 1,8 procent

Spoorgoederenvervoerder DB Cargo Nederland heeft met vakorganisaties CNV Vakmensen en FNV Spoor overeenstemming bereikt over een nieuwe cao met een looptijd van één jaar. De cao-lonen en daaraan gerelateerde vergoedingen worden structureel verhoogd met 1,8 procent, waarvan 0,9 procent per 1 oktober 2020.
DB Cargo is de grootste spoorgoederenvervoerder van Nederland, waar zo’n 680 mensen in dienst zijn. In de nieuwe cao is naast de structurele loonstijging vastgelegd dat de decemberuitkering wordt verhoogd met een kwart procent. Dit komt uit op 5,5 procent van het maandinkomen van de medewerkers, en geldt met terugwerkende kracht tot 1 januari van dit jaar. De nieuwe cao loopt van 1 april 2020 tot en met 31 maart 2021.

Inzet medewerkers

Nanouke van ’t Riet, directeur DB Cargo Nederland: “De wereldwijde crisis ontstaan als gevolg van de uitbraak van het coronavirus raakt iedereen in Nederland. DB Cargo Nederland is daar niet van uitgezonderd. Uit het bereikte akkoord spreekt naar mijn mening dan ook waardering voor de inzet van de medewerkers in deze bijzondere tijd terwijl het tegelijkertijd recht doet aan de financiële positie waarin DB Cargo zich op dit moment bevindt.”

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.