Overpad station Deurne, foto: ProRail

Zigzaghekken dwingen fietsers af te stappen bij overpad station Deurne

Er komen zigzaghekken bij het overpad van station Deurne. ProRail heeft dit besloten in overleg met de gemeente Deurne. Fietsers zorgen hier volgens de spoorbeheerder regelmatig voor gevaarlijke situaties, terwijl de overweg alleen bedoeld is voor voetgangers. Fietsers worden straks gedwongen om af te stappen en met de fiets aan de hand over te steken.

Het overpad in Deurne wordt dagelijks gebruikt door fietsers, terwijl alleen voetgangers van de overweg gebruik mogen maken. Borden bij de overgang geven aan dat fietsers moeten afstappen, maar omdat dit niet altijd gebeurt leidt dit regelmatig tot gevaarlijke situaties.

Bijna-ongelukken

Machinisten schrikken zich volgens ProRail regelmatig ‘rot’ en doen vervolgens melding van bijna-ongelukken. Met de plaatsing van zigzaghekken willen ProRail en de gemeente ervoor zorgen dat fietsers het overpad voortaan lopend oversteken.

Op lange termijn willen ProRail en de gemeente het overpad helemaal verwijderen. Ze hebben een intentieverklaring getekend, waarin staat dat de gemeente een quickscan gaat doen naar mogelijke alternatieven voor het overpad en de kostendekking. ProRail gaat zelf ook onderzoek doen naar de beschikbaarheid van programma’s en budgetten om de veiligheid van de verbinding te verbeteren. Hierover zullen ProRail en de gemeente periodiek overleggen. Ze verwachten halverwege 2021 hier meer duidelijkheid over te hebben.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.