Spoorwerkzaamheden bij Nijkerk, foto: ProRail

Treinverkeer Amersfoort Vathorst-Putten opgestart na uitgelopen werkzaamheden

Het treinverkeer tussen Amersfoort Vathorst en Putten is maandagmiddag om half vier opgestart. De door tegenslag uitgelopen vernieuwing van vier wissels in Nijkerk zijn alsnog afgerond. De uitloop was het gevolg van tegenvallers, waaronder defecte bouwmachines.

“Bij zo’n tegenslag is het extra lastig dat we op een moeilijk bereikbare locatie werken. Geluidsschermen aan weerszijden maken aanvoer van nieuw materieel en bouwmaterialen ingewikkeld, helemaal als dat anders loopt dan oorspronkelijk gepland”, licht ProRail toe.

Werkzaamheden

De werkzaamheden in Nijkerk zijn vrijdagnacht gestart en zouden eigenlijk maandagochtend om vijf uur klaar zijn. Doordat het werk uitliep reden tussen Amersfoort Vathorst en Putten tot maandagmiddag half vier bussen in plaats van treinen.

Maandag werd alles op alles gezet om het werk zo snel mogelijk af te ronden. De laatste lassen werden gemaakt en de nieuwe wissels werden afgesteld. Daarna werd de treinbeveiliging geactiveerd en getest, waarna het treinverkeer kon worden opgestart.

Lees ook:

Spoorwerkzaamheden tussen Amersfoort Vathorst en Putten uitgelopen

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.